לחם הפומפרניקל הומצא באזור וסטפלאיה בגרמניה בסביבות שנת 1450. זהו לחם כהה המבוסס על מחמצת שאור ומוכן מתערובת של קמח שיפון ושיפון טחון.
לחם פומפרניקל ביתי
לחם פומפרניקל ביתי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מטבחים של ארצות דוברות גרמנית.
לחם פומפרניקל ביתי
לחם פומפרניקל ביתי
סוג המנה לחם, מאפים
סוג המטבח מטבח גרמני
תגיות לחם, לחם פומפרניקל
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 20 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 40 minutes
מנות 6
קלוריות 250 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1¾ כוסות מים חמימים.
- 7 גרם שמרים יבשים.
- 2 כפות סוכר.
- 2 כפות קפה נמס.
- ¼ כוס מולסה.
- 4½ כוסות קמח להכנת לחם.
- 1 כוס קמח שיפון.
- 2 כפיות מלח.
- ספרי שמן.
- 2 כפות חמאה ממוסת.
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל 100- מעלות (רק לצורך ההתפחה). מערבבים בקערה את המים, השמרים והסוכר. משאירים לעמוד 5 דקות לתסיסה. מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט החמאה) ולשים במיקסר כ 5- דקות במהירות נמוכה. הבצק אמור לצאת מעט דביק.
מעצבים את הבצק ככיכר באופן הרצוי ומתפיחים את הבצק כחצי שעה או עד שיכפיל נפחו באופן הבא: מכבים את התנור שחומם מראש. מתיזים ספריי שמן על הכיכר, מכסים בניילון ומכניסים לתנור החם והכבוי.
לאחר שמוציאים את הלחם מההתפחה מחממים שוב את התנור ל 185- מעלות. אופים את הלחם בין 35-30 דקות. מוציאים מהתנור ומברישים בחמאה המומסת. מצננים על רשת.