הכרשה היא האח הלא מוכר של השום. מין ירק כזה שסובל מפיצול אישיות - אתה כרישה, פול או פראסה?
כרישה מאודה ברוטב שמן זית וחרדל
כרישה מאודה ברוטב שמן זית וחרדל – המנה הוגשה כחלק מארוחת היכרות.
אין דבר יותר טעים מכרישה מאודה ברוטב שמן זית וחרדל.
הכרשה היא האח הלא מוכר של השום. מין ירק כזה שסובל מפיצול אישיות – אתה כרישה, פול או פראסה?
לכרישה טעם שמזכיר שילוב של בצל ירוק ושום עדין.
האידוי של הכרישה מאשר לה לשמור על הטעמים העדינים שלה ועדיין לשמור על קראנציות מסויימת.
השילוב של כרישה מאודה עם רוטב של שמן זית וחרדל משדרג את טעמי הכרישה ויוצר מעדן.
כרישה מאודה ברוטב שמן זית חרדל
כרישה מאודה ברוטב שמן זית חרדל
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה, תוספת
סוג המטבח טבעוני, מטבח צרפתי, צמחוני
תגיות גנטלמן קלאב, כרישה, כרישה מאודה, לוף, פראסה, קציצות פראסה, רוטב חרדל, שמן זית
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 8 minutes
זמן הכנה כולל 13 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 12 כרשות צעירות רק החלק הלבן
- ¾ כוס שמן זית איכותי
- 1 כף חרדל דיזון
- 1 כף סוכר
- ½ כפית שום
- 1 כף מיץ לימון
- ½ כפית מלח להוסיף לפי הטעם
- ¼ כפית פלפל שחור טחון דק להוסיף לפי הטעם
אופן ההכנה
- חותכים את החלק הלבן של הכרישה. שוטפים ומנקים אותו היטב משאריות החול.
- מניחים את הכרישות בסלסלת אידוי ומניחים את הסלסלה בסיר בישול או ווק שממולאים בתחתית במים רותחים. חשוב לשים לב שהכרישה לא אמורה לגעת במים אלא להתבשל באדים.
- מאדים את הכרישה כ- 8 - 10 דקות. בודקים באמצעות סכין אם הכרישה התרככה.
במקביל מערבבים בקערה את השמן זית, החרדל, הסוכר, השום, הלימון, המלח והפלפל השחור עד לקבלת אמולסיה אחידה.
מעבירים את הכרישות המאודות לכלי הגשה ויוצקים, מעל הכרישה, כף או שתיים של הרוטב.