כריך בריסקט קצוץ

כריך בריסקט קצוץ

בריסקט הוא השם הלועזי לנתח חזה הבקר (נתח מספר 3). מדובר בנתח שנמצא בחלק הקדמי של הפרה. נתח נפלא לבישול ארוך.

כריך בריסקט קצוץ

כריך בריסקט קצוץ – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת קצוץ או טחון.

כריך בריסקט קצוץ

כריך בריסקט קצוץ

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אמריקאי
תגיות בריסקט, כריך
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 4 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 5 hours
מנות 6
קלוריות 335 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 – 3 קילו נתח חזה בקר (ללא טרימינג של השומן)
  • תבלינים לראב – תערובות ברביקיו מקורמיק או אחרת, צ'יפוטלה, אבקת שום, פפריקה, סוכר חום, מלח, פלפל.
  • ½ כוס רוטב ברבקיו.
  • כוס קטשופ.
  • 2 כפות חרדל.
  • 3 כפות חומץ בן יין.
  • ½ כוס ציר בקר.
  • 120 מ"ל ברבן או ויסקי טוב.
  • 3 גזרים קלופים וחצויים.
  • 6 – 8 שיני שום. (אפשר גם יותר)
  • 2 בצלים חתוכים גס.
  • 2 ענפי טימין.
  • לחמניות כמספר הסועדים.

אופן ההכנה

  1. מניחים את הנתח בכלי ויוצקים עליו את הוויסקי. אחרי כמה דקות מושחים את הנתח בראב היבש.

  2. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על ומסביב לנתח. מכסים את הכלי ומבשלים ½3 – 4 שעות בתנור ב- 160 מעלות.

  3. כשהנתח מוכן מוציאים אותו ושמים בצד שינוח 20 דקות.

  4. את הכלי מעבירים לגז ומצמצמים מעט את הרוטב. אפשר להוסיף תיבול במידת הצורך.

  5. חשוב מאוד לפרוס את הנתח נגד כיוון הסיבים. לאחר החיתוך אפשר להחזיר לסיר על אש נמוכה מאוד כדי שהבשר יספוג קצת מהרוטב.

  6. חותכים את הלחמניות לרוחב. שמים את הבשר ויוצקים מעליו טיפה מן הרוטב מן המחבת.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון