אכלתי הרבה כנפיים בחיי; אבל המתכון הזה של כנפי עוף בצ'ילי משאיר את כולן מאחור.
כנפי עוף בצ'ילי וג'ינג'ר מתוק חריף
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פאב.
אם יש מאכל אחד שאנחנו מאוד אוהבים לאכול במסגרת ארוחות מועדון הג'נטלמן קלאב היא ללא ספק כנפיים.
אמיתי תרם את חלקו לפנתאון עם מתכון לכנפים בסגנון KFC, שפירקנו עשרות מהן לאורך השנים ואנחנו תמיד מבקשים עוד, והפעם הגיע תורי.
השילוב בין הצ'ילי המתוק לצ'ילי החריף יוצר כנפיים טעימות להפליא שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
כנפי עוף בצ'ילי וג'ינג'ר מתוק חריף
כנפי עוף בצ'ילי וג'ינג'ר מתוק חריף
חומרים
- 2 ק"ג כנפי עוף עם העור (לנקות עודפי עור).
- 6 שיני שום קצוצות.
- 2 כפות גדושות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק.
- 1½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק (עם הגרעינים).
- 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק.
- ¼ כוס רוטב צ'ילי חריף.
- 1 כוס מים.
- 2 כפות רוטב סויה.
- 3 כפות שמן.
- מעט קמח.
- מעט חמאה.
- מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה
מתבלים את הכנפיים בתערובת של קמח, מלח גס, ופלפל שחור. מנערים היטב להסרת עודפים.
מטגנים את הכנפיים במחבת עם שמן (לא שמן עמוק) לרמת השחמה קלה. (בשלב זה הכנפיים אמורות להיות במצב מעט נא באמצע) מוצאים לנייר סופג. (עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר).
מחממים בווק 3 כפות שמן. מוסיפים לווק את הפלפל הירוק, הג'ינג'ר ושום ומערבבים. מוסיפים את רוטב צ'ילי המתוק והמים. ומערבבים. מוסיפים את רוטב צ'ילי חריף ורוטב סויה. ומצמצמים מעט תוך כדי ערבוב. מתקנים את התיבול (מלח פלפל).
מוסיפים את הכנפיים ומבשלים תוך כדי ערבוב עדין עד שהרוטב מסמיך לגמרי כך שיצפה יפה את הכנפיים. מוסיפים מעט חמאה ומערבבים.
שומרים חם עד ההגשה.
אופן ההגשה:
מגישים בקערה מרכזית.