כנאפה כבדי עוף עם צ'אטני תפוחי עץ

כנאפה כבדי עוף עם צ'אטני תפוחי עץ

כנאפה כבדי עוף עם צ'טני תפוחי עץ

כנאפה כבדי עוף עם צ'טני תפוחי עץ – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית.

כנאפה כבדי עוף עם צ'טני תפוחי עץ

כנאפה כבדי עוף עם צ'טני תפוחי עץ

סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות כבד עוף, כנאפה, צ'טני תפוחי עץ
זמן הכנה 50 minutes
זמן בישול 1 hour 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 20 minutes
מנות 6
קלוריות 268 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לכנאפה:

  • 600 גרם כבדי עוף.
  • 6 תפוחי גרני סמית.
  • 150 גרם סוכר.
  • 150 מ"ל חומץ תפוחים טבעי.
  • כפיות ג'ינג'ר קצוץ.
  • 3 שיני שום קצוצות.
  • 2 פלפלי צ'ילי קצוצים .
  • ¾ כפית אבקת חרדל.
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם.
  • שמן זית.
  • 6 פרוסות חלה.
  • חמאה.

לסלט:

  • 300 גרם עלי בייבי.
  • תפוחי גרני סמית חתוכים לג'וליאנים דקים.
  • 3 כפות חומץ תפוחים.
  • 3 כפות שמן זית.
  • כפיות חרדל חלק.

אופן ההכנה

  1. מרחו בנדיבות את פרוסות הלחם בחמאה משני הצדדים. קלו את פרוסות הלחם בתנור שחומם ל- 180 מעלות, לקבלת צנים פריך.

צ'טני:

  1. קלפו את התפוחים וחיתכו לקוביות (ברונווז) גדולות. הניחו בסיר את קוביות התפוחים, הסוכר, החומץ, הג'ינג'ר, השום, אבקת החרדל והפלפלים החריפים והביאו לרתיחה. בשלו על אש קטנה עד לריכוך התפוחים ואידוי הנוזלים. להסיר מהאש ולצנן מעט.

כבדים:

  1. תבלו את כבדי העוף היטב במלח ופלפל שחור וטגנו במחבת טפלון עם מעט שמן זית חם עד דרגת מדיום (להסיר מהאש מוקדם ולקחת בחשבון שהכבד ממשיך להתבשל מהחום גם לאחר הטיגון).

חלה:

  1. קרצו עיגולים מפרוסות החלה וטגנו במחבת עם מעט חמאה. תבלו כל פרוסה עם מעט מלח.

סלט תפוחים ועלי ביבי:

  1. קלפו את תפוחי העץ וחתכו לגוליאנים דקים. ערבבו עם עלי הבייבי. תבלו עם חומץ תפוחים, שמן וחרדל ותקנו תיבול.

הרכבת המנה:

  1. הניחו פרוסת חלה ועליה שיכבה נדיבה של צ'טני ועליה את כבדי עוף. הגישו לצד סלט התפוחים ועלי ביבי.


Related Posts

כמונייה – כבדי עוף בכמון

כמונייה – כבדי עוף בכמון

המצרים האלה ממזרים. רק הם יכלו לחשוב על השילוב המדהים הזה בין כבדי עוף עם הכמון. ממש חתונה משמים. כמונייה – כבדי עוף בכמון כמונייה – כבדי עוף בכמון – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית. הרומן שלי עם הכמון האמת לקח לי המון זמן […]

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

מנת המעורב הירושלמי הומצאה בשנות השישים של המאה העשרים באחת הסטייקיות שברחוב אגריפס הסמוך לשוק מחנה יהודה בירושלים. מעורב ירושלמי מעורב ירושלמי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פאב. מעורב ירושלמי חזרה לרשימת המתכונים



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון