כנאפה כבדי עוף עם צ'טני תפוחי עץ
כנאפה כבדי עוף עם צ'טני תפוחי עץ – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית.
כנאפה כבדי עוף עם צ'טני תפוחי עץ
כנאפה כבדי עוף עם צ'טני תפוחי עץ
חומרים
לכנאפה:
- 600 גרם כבדי עוף.
- 6 תפוחי גרני סמית.
- 150 גרם סוכר.
- 150 מ"ל חומץ תפוחים טבעי.
- 1½ כפיות ג'ינג'ר קצוץ.
- 3 שיני שום קצוצות.
- 2 פלפלי צ'ילי קצוצים .
- ¾ כפית אבקת חרדל.
- מלח ופלפל שחור לפי טעם.
- שמן זית.
- 6 פרוסות חלה.
- חמאה.
לסלט:
- 300 גרם עלי בייבי.
- 1½ תפוחי גרני סמית חתוכים לג'וליאנים דקים.
- 3 כפות חומץ תפוחים.
- 3 כפות שמן זית.
- 1½ כפיות חרדל חלק.
אופן ההכנה
מרחו בנדיבות את פרוסות הלחם בחמאה משני הצדדים. קלו את פרוסות הלחם בתנור שחומם ל- 180 מעלות, לקבלת צנים פריך.
צ'טני:
קלפו את התפוחים וחיתכו לקוביות (ברונווז) גדולות. הניחו בסיר את קוביות התפוחים, הסוכר, החומץ, הג'ינג'ר, השום, אבקת החרדל והפלפלים החריפים והביאו לרתיחה. בשלו על אש קטנה עד לריכוך התפוחים ואידוי הנוזלים. להסיר מהאש ולצנן מעט.
כבדים:
תבלו את כבדי העוף היטב במלח ופלפל שחור וטגנו במחבת טפלון עם מעט שמן זית חם עד דרגת מדיום (להסיר מהאש מוקדם ולקחת בחשבון שהכבד ממשיך להתבשל מהחום גם לאחר הטיגון).
חלה:
קרצו עיגולים מפרוסות החלה וטגנו במחבת עם מעט חמאה. תבלו כל פרוסה עם מעט מלח.
סלט תפוחים ועלי ביבי:
קלפו את תפוחי העץ וחתכו לגוליאנים דקים. ערבבו עם עלי הבייבי. תבלו עם חומץ תפוחים, שמן וחרדל ותקנו תיבול.
הרכבת המנה:
הניחו פרוסת חלה ועליה שיכבה נדיבה של צ'טני ועליה את כבדי עוף. הגישו לצד סלט התפוחים ועלי ביבי.