אחת ממנות הקינוח המפורסמות של המטבח הערבי. הכנאפה היא מאפה של אטריות קדאיף ממולאות בגבינת עיזים וטבולות בסירופ של מי סוכר ומי ורדים.
כנאפה
כנאפה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פאב.
כנאפה
כנאפה
חומרים
- 600 גרם שערות קדאיף.
- 300 גרם חמאה רכה.
- 500 גרם גרם ג'יבנה (גבינת עיזים מתוקה במי מלח) או גבינת ברינזה 20% שומן (משרים במים למשך יומיים להוצאת המליחות).
- 1 כוס סוכר.
- 1 כוס מים.
- 5 טיפות מי ורדים.
- 100 גרם פיסטוק לא מומלח קלוף וקלוי.
אופן ההכנה
הקדאיף נשמר קפוא בפריזר. יום מראש מפשירים את הקדאיף במקרר. חשוב שהקדאיף יהיה מכוסה כל הזמן שלא התייבש.
מזקקים את החמאה לסמנה (גי).
מסננים את הגבינה, מפוררים ומספיגים בנייר סופג.
בסיר קטן מחממים כוס מים עם כוס סוכר ו-5 טיפות מי ורדים. מרתיחים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ- 10 דקות.
קולים את הפיסטוקים קלות ומסירים מהאש. בקערה רחבה מפרידים את שערות הקדאיף כך שלא יהיו גושים ומספיגים בעדינות עם הסמנה.
מחממים מחבת גדולה עם חמאה או סמנה ומניחים שכבה של שערות קדאיף (כ- 2/3 מהכמות). מעל מפזרים את הגבינה המפוררת. מפזרים מעל שכבה של שאר (1/3 הכמות) שערות הקדאיף הספוגות בסמנה. מהדקים מעט.
כשהתחתית שחומה, הופכים את הכנאפה ומטגנים על הצד השני מספר דקות ומסירים מהאש.
מניחים בטס גדול ומוזגים מעל את הסירופ בנדיבות רבה. מפזרים מעל פיסטוקים קלויים ומגישים.