המצרים האלה ממזרים. רק הם יכלו לחשוב על השילוב המדהים הזה בין כבדי עוף עם הכמון. ממש חתונה משמים.
כמונייה – כבדי עוף בכמון
כמונייה – כבדי עוף בכמון – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית.
הרומן שלי עם הכמון
האמת לקח לי המון זמן להתאהב מחדש בכמון. כנראה שלטבח הצבאי שהיה לי בבסיס היתה השפעה מאוד לא טובה עלי, מאחר וכל מה שעבר לו מתחת ליד זכה לתיבול של חצי קילו כמון גם אם זו היתה דייסת סולת.
מתאהב מחדש בכמון
מה שהיה בעבר נשאר בעבר והיום אני משוגע על כמון. אין על הטעם האדמתי הייחודי של הכמון. הוא משתלב כמעט בכל דבר, בקציצות, מגדרה, סלט סלק, חומוס ועוד.
כמון וכבדי עוף – שידוך מן השמיים
המצרים הממזרים מצאו פה שילוב מנצח. הטעם המריר העדין של כבדי העוף פשוט משתלב בצורה מושלמת עם הטעם האדמתי של הכמון ויוצר חגיגה בפה.
כמונייה – כבד עוף בכמון
כמונייה – כבד עוף בכמון
סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות כבד בכמון, כבד עוף, כבד קצוץ
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 197 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- ½ ק"ג כבדי עוף
- 2 בצלים קצוצים
- 1 כף רכז עגבניות
- ½ כוס מרק עוף
- 1 כף כמון
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
- 3 - 4 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד שיתרכך, מוסיפים את הכבד ומטגנים עד לאטימה.
מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה.
מחלישים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ 8 - 10 דקות. יש להימנע מייבוש הכבד.