אחת מן המנות המפורסמות של המטבח המרוקאי. הטחול הממולא מוגש בדרך כלל בחגים וארועים חגיגים.
טחול ממולא
טחול ממולא – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית.
טחול ממולא
טחול ממולא
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות טחול, טחול ממולא
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 1 hour 30 minutes
מנות 6
קלוריות 305 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 ק"ג טחול מקולף מקליפתו החיצונית ומוכן למילוי – כיס עמוק בצדו המוארך.
- 250 גרם שומן כבש קצוץ לקוביות בגודל ½ ס"מ.
- 1 ק"ג אנטריקוט קצוץ לקוביות של כ ½ ס"מ.
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
- 1 צרור כוסברה קצוצה דק.
- 2 ראשי שום קלופים וקצוצים גס.
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 – 3 כפיות פלפל סודני טחון או 2-1 כפות אריסה.
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל החומרים, ממלאים את הטחול ותופרים.
אופים בתנור חם, כ 200° כאשר התבנית מכוסה בתבנית נוספת (או עטופה בשתי שכבות של נייר אלומיניום) כ-30 דקות.מסירים את המכסה ואופים בעזרת החום העליון כ 15 דקות נוספות. יש להרטיב את הטחול מידי 20-15 דקות בנוזליו.יש לתת לטחול לנוח מכוסה בתבנית נוספת/נייר כסף כ 15 דקות טרם הפריסה וההגשה.