הטורטייה היא התשובה הספרדית לאומלט הצרפתי ולפריטטה האיטלקית. מדובר על מעין פשטידה של ביצים ותפוחי אדמה.
טורטייה דה פטאטאס
טורטייה דה פטאטאס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הקטלוני.
טורטיה דה פטאטאס (Tortilla dePatatas), היא אומלט (טורטיה בספרדית משמעותה אומלט) עם ביצים, הרבה תפוחי אדמה ובצל מטוגן.
האזכור הראשון של הטורטייה דה פטאטאס הוא מ 1817 במסמך רשמי מחבל נווארה המתאם את דלות התזונה של התושבים.
האמת היא שלא ידוע מי המציא את הטורטייה דה פטאטאס. שמועות מספרות כי המתכון הומצא על ידי גנרל תומאס דה זומאלאקרוגי (זה השם לא המצאתי) בזמן המצור על בילבאו.
שמועה אחרת מספרת כי את המתכון הביא לספרד אסירים ספרדיים שנשבו במהלך המלחמה מול פורטוגל ב 1665 ושוחררו חזרה לספרד בשנת 1668 לאחר סיום המלחמה.
טורטייה דה פטאטאס
טורטייה דה פטאטאס
חומרים
- 1 תפוח אדמה גדול לכל סועד.
- ½ בצל פרוס לכל מנה.
- 1 ביצה לכל מנה.
- בייקון קצוץ
- כוסברה קצוצה.
- מלח ופלפל לפי טעם.
אופן ההכנה
פורסים את תפוח האדמה לחצי לאורך. פורסים את חצי תפוח האדמה לפרוסות לא דקות.
חותכים באותו האופן את הבצל.
בסיר עם שמן זית (לא איכותי...) עמוק מטגנים את תפוחי האדמה עד להתרככות. מוסיפים את הבצל עד שמזהיב.
בקערה עמוקה טורפים הביצים ומוסיפים לקערה את תפו"א ובצל לאחר סינון מהשמן. מוסיפים בייקון, כוסברה מלח ופלפל וטורפים היטב.
מחממים מחבת עמוקה עם מעט מהשמן מהסיר וכשהשמן חם מוסיפים התערובת ומטגנים . כל הזמן מכניסים את השוליים פנימה שלא ידבקו. כאשר מלמעלה יבש ומתחת מטוגן הופכים בעזרת צלחת ומטגנים עד השחמה.
מעבירים לצלחת הגשה ופורסים.