טוסטוני מח עצם עם חזרת

טוסטוני מח עצם עם חזרת

מנת פתיחה נפלא של טוסטוני לחם כפרי שנמרחים במח עצם ונקלים בתנור. על הטוסטונים מגררים חזרת טריה להוסיף קיק למנה.

טוסטוני מח עצם עם חזרת

טוסטוני מח עצם עם חזרת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסתורי הטעם המר.

טוסטוני מח עצם עם חזרת

טוסטוני מח עצם עם חזרת

סוג המנה מנה ראשונה, מנות פתיחה, מתאבנים
סוג המטבח מטבח ים תיכוני
תגיות חזרת, טוסט מח עצם
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 5 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 6 hours 15 minutes
מנות 6
קלוריות 140 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 עצמות מח עצם כל אחת באורך עשרה סנטימטר.
  • מלח גס.
  • 6 פרוסות לחם כפרי איכותי – רצוי חיטה מלאה.
  • שורש חזרת.
  • מלח ים איכותי.

אופן ההכנה

  1. מוציאים את העצמות מן המקרר לרבע שעה. מח העצם מתחיל להתרכך. באמצעות סכין גמיש מפרידים את מח העצם מן העצם ככל האפשר. דוחפים את מח העצם באמצעות אצבע החוצה. יש להתחיל בצד הצר של העצם ולדחוף לכיוון הצד הרחב.

    חשוב מאוד להיזהר שהאצבע לא תיתקע וכן לשים לב שבחלק הפנימי של העצם עלולים להיות זיזים שיאפשרו להכניס את האצבע בכיוון אחד אבל יפצעו את האצבע בנסיון להוציא אותה!

  2. שמים את מח העצם בקערה עם מי קרח ומעט מלח גס. מקררים במקרר לכמה שעות על מנת להוציא שאריות דם ממח העצם.

  3. מסננים את מח העצם מן המים ומניחים בטמפרטורת החדר לעשרים דקות. בינתיים מדליקים את התנור עלמצב גריל בחום גבוהה.

  4. קולים את הלחם על צד אחד. מורחים את מח העצם על הצד הלא קלוי. שמים את הטוסטים על תבנית עם נייר אפיה וקולים את מח העצם עד שהוא מתחיל להינמס והטוסט משחים.

  5. מוציאים מן התנור. מפזרים חזרת מגורדת ומלח ים ומגישים.


Related Posts

בשר סרטנים ומח עצם

בשר סרטנים ומח עצם

מנה קלאסית מן המטבח הבאסקי המשלבת בין הים והיבשה. בשר הסרטנים מעורבב עם מח העצם ויוצר שילוב טעמים מרתק. בשר סרטנים ומח עצם המנה הוגשה כחלק מארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי. את השילוב הזה של מח עצם ובשר סרטנים אפשר למצוא הרבה ברי […]

מקלות לחם שום עם מח עצם

מקלות לחם שום עם מח עצם

לוקחים את לחם השום הפריך. טובלים אותו בתוך העצם ומחלצים בעזרתו את מח העצם, שנספג אל תוך הפריכות של מקל השום. מה צריך יותר מזה. מקלות לחם שום עם מח עצם המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף. מנת מקלות לחם שום עם מח עצם […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון