דג מטוגן בסגנון מצרי. הדג מטוגן במחבת ולאחר מכן מועבר לסיום בישול בתנור יחד עם פלפלים מתוקים, בצל וצימוקים שמעניקים נגיעות של מתיקות.
טגן סמק
טגן סמק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מצרית.
טגן סמק – דג בתנור
טגן סמק – דג בתנור
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות דג מטוגן, טגן סמק
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 326 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 ק"ג דג ים פרוס לפרוסות.
- 4 בצלים פרוסים דק.
- 1 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות לקוביות.
- 2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות.
- 1 כוס כוס פטרוזיליה קצוצה.
- 1 כף צימוקים.
- 1 כפית סוכר.
- 1 כפית חומץ.
- 1 כפית סוכר.
- מלח ופלפל.
- שמן.
אופן ההכנה
מטגנים את הדג ומעבירים לנייר סופג.
מטגנים את הצימוקים עד שהם תופחים ומוציאים מן המחבת. מטגנים את הבצל עד לצבע חום. מוסיפים את הפלפל הירוק ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הסוכר, החומץ והבהרט. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות תוך ערבוב מידי פעם על מנת להימנע מיצירת שכבה שרופה בתחתית המחבת.
מחזירים את הצימוקים לתערובת ומבשלים עוד דקה.
מסדרים את פרוסות הדגים בכלי חסין אש ולמכסים בתערובת הירקות. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.