למרות שהמנה הזו באה מן המטבח הבריטי היא תמיד משום מה מזכירה לי משום מה קצת את הקרוק מאדאם פחות ההאם.
טארט כרישה פתוח
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני.
מנה מן המטבח הבריטי שתמיד מזכירה לי את הקרוק מאדאם. דיסקית בצק פריך שעליה מונחת כרשה מאודה ברוטב יין וחרדל ומעל לכל ביצה עלומה.
טארט כרישה פתוח
טארט כרישה פתוח
חומרים
חומרים לטארט:
- 300 גרם בצק פריך
- 12 כרישות צעירות (לא עבות).
- 6 ביצים עלומות.
- חומץ להכנת הביצים העלומות
- מים להכנת הביצים העלומות.
- 1 - 2 כפות חמאה לא מלוחה.
- 6 כפיות שמן אגוזי מלך
- 3 כפיות פטרוזיליה קצוצה.
- 1 קורט פלפל לבן.
חומרים לרוטב יין: (משתמשים ב-6 כפות מן הרוטב).
- 3 כפיות חרדל ד'יזון.
- 3 כפיות חומץ בן יין אדום.
- 6 כפות שמן בוטנים.
- מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה
הכנת הביצים העלומות:
מרתיחים בסיר מים וחומץ ביחס של ⅔ מים ל ⅓ חומץ.
חולטים את הביצים למשך 2.5 דקות. מוצאים את הביצים ונותנים להן להצטנן. לפני ההגשה מחממים את הביצים במים הרותחים עוד כדקה.
הכנת הדיסקים:
מחממים תנור ל- 200 מעלות. יוצרים מהבצק הפריך 6 דיסקים בעובי של 2 מ"מ. מניחים על הדיסקים משקולות אפיה או לחלופין שעועית יבשה ואופים למשך כ- 10 - 12 דקות.
הכנת הרטבים:
טורפים בקערה את החרדל וחומץ היין. בקערה שניה מערבבים את השמנים. מזלפים באיטיות את תערובת החרדל והחומץ אל תערובת השמנים. מתבלים במלח ופלפל.
מערבבים בקערה את שמן אגוזי המלך והפטרוזיליה הקצוצה ושמים בצד.
שוטפים היטב את הכרישות. קוצצים את הקצוות ומבשלים במים רותחים למשך כדקה. עד שלוש דקות תלוי בעובי הכרישה. נותנים לכרישה להצטנן וסוחטים ממנה את עודפי המים בעדינות. קוצצים לגודל של 6 סנטימטרים.
להגשה:
ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הכרישות, מלח ופלפל שחור. מאדים כדקה או שתיים. במקביל מחממים את הביצים העלומות.
מניחים במרכז כל צלחת את הדיסק ויוצקים מסביב מעט מרוטב היין. את שארית הרוטב מעבירים למחבת של הכרישות.
מניחים את הכרישות על הדיסקים. מניחים עליהן את הביצה העלומה ומפזרים מעל הביצים מעט מן השמן עם הפטרוזיליה.