טארט כרישה פתוח

טארט כרישה פתוח

למרות שהמנה הזו באה מן המטבח הבריטי היא תמיד משום מה מזכירה לי משום מה קצת את הקרוק מאדאם פחות ההאם.

טארט כרישה פתוח

המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני.

מנה מן המטבח הבריטי שתמיד מזכירה לי את הקרוק מאדאם. דיסקית בצק פריך שעליה מונחת כרשה מאודה ברוטב יין וחרדל ומעל לכל ביצה עלומה. 

 

טארט כרישה פתוח

טארט כרישה פתוח

סוג המנה מנה ראשונה, מנה שניה
סוג המטבח מטבח בריטי
תגיות טארט כרישה, כרישה, לוף, פראסה
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנות 6
קלוריות 312 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לטארט:

  • 300 גרם בצק פריך
  • 12 כרישות צעירות (לא עבות).
  • 6 ביצים עלומות.
  • חומץ להכנת הביצים העלומות
  • מים להכנת הביצים העלומות.
  • 1 - 2 כפות חמאה לא מלוחה.
  • 6 כפיות שמן אגוזי מלך
  • 3 כפיות פטרוזיליה קצוצה.
  • 1 קורט פלפל לבן.

חומרים לרוטב יין: (משתמשים ב-6 כפות מן הרוטב).

  • 3 כפיות חרדל ד'יזון.
  • 3 כפיות חומץ בן יין אדום.
  • 6 כפות שמן בוטנים.
  • מלח ופלפל שחור.

אופן ההכנה

הכנת הביצים העלומות:

  1. מרתיחים בסיר מים וחומץ ביחס של ⅔ מים ל ⅓ חומץ.

  2. חולטים את הביצים למשך 2.5 דקות. מוצאים את הביצים ונותנים להן להצטנן. לפני ההגשה מחממים את הביצים במים הרותחים עוד כדקה.

הכנת הדיסקים:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. יוצרים מהבצק הפריך 6 דיסקים בעובי של 2 מ"מ. מניחים על הדיסקים משקולות אפיה או לחלופין שעועית יבשה ואופים למשך כ- 10 - 12 דקות.

הכנת הרטבים:

  1. טורפים בקערה את החרדל וחומץ היין. בקערה שניה מערבבים את השמנים. מזלפים באיטיות את תערובת החרדל והחומץ אל תערובת השמנים. מתבלים במלח ופלפל.

  2. מערבבים בקערה את שמן אגוזי המלך והפטרוזיליה הקצוצה ושמים בצד.

  3. שוטפים היטב את הכרישות. קוצצים את הקצוות ומבשלים במים רותחים למשך כדקה. עד שלוש דקות תלוי בעובי הכרישה. נותנים לכרישה להצטנן וסוחטים ממנה את עודפי המים בעדינות. קוצצים לגודל של 6 סנטימטרים.

להגשה:

  1. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הכרישות, מלח ופלפל שחור. מאדים כדקה או שתיים. במקביל מחממים את הביצים העלומות.

  2. מניחים במרכז כל צלחת את הדיסק ויוצקים מסביב מעט מרוטב היין. את שארית הרוטב מעבירים למחבת של הכרישות.

  3. מניחים את הכרישות על הדיסקים. מניחים עליהן את הביצה העלומה ומפזרים מעל הביצים מעט מן השמן עם הפטרוזיליה.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

כרישה מאודה ברוטב שמן זית וחרדל

כרישה מאודה ברוטב שמן זית וחרדל

הכרשה היא האח הלא מוכר של השום. מין ירק כזה שסובל מפיצול אישיות – אתה כרישה, פול או פראסה? כרישה מאודה ברוטב שמן זית וחרדל כרישה מאודה ברוטב שמן זית וחרדל – המנה הוגשה כחלק מארוחת היכרות. אין דבר יותר טעים מכרישה מאודה ברוטב שמן זית […]

פטה כבד עם כרישה בדבש

פטה כבד עם כרישה בדבש

מנת הפטה כבד היא אחת ממנות הפתיחה הקלאסיות ביותר שיש. לצד מנת הפטה נהוג להגיש מרקחת מתקתקה של פרי או ירק. פטה כבד עם כרישה בדבש פטה כבד עם כרישה בדבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני. פטה כבד עם כרישה בדבש […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון