מנה אופיינית ליוון - קבבוני טלה עטופים בפלפלים קלויים וחצילים, אפויים ברוטב עגבנית.
חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה
חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית.
חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה
חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה
חומרים
- 5 פלפלים אדומים
- 5 פלפלים ירוקים
- 2 חצילים
- 130 מ"ל שמן זית
- 500 גרם בשר טלה מאזור השוק
- 3 בצלים
- 2 קופסאות רכז עגבניות
- 1 בקבוק פסאטה
- 1 כפית אורגנו יבש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- פלפל חריף או צ'ילי לפי הטעם
- כמה גבעולי פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה
קולים את הפלפלים, קולפים, מסירים גרעינים וחותכים לרצועות כל פלפל קלוי.
קולפים את החציל לפסים לאורך החציל ולאחר מכן חותכים לפרוסות רוחב בעובי של 5-4 ס"מ כל חתיכה.
ממליחים כל חתיכת חציל ומניחים להזיע כרבע שעה. שוטפים ומייבשים את החציל.
מטגנים את חתיכות החציל.
טוחנים את הבשר ומוסיפים תיבול ופטרוזיליה קצוצה. יוצרים קציצות מוארכות אותן מטגנים טיגון קצר לסגירת הבשר.
מטגנים את הבצל הקצוץ דק ומוסיפים עגבניות מקולפות ומגולענות קצוצות. מבשלים את העגבניות והבצל כעשרים דקות ליצירת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל.
מניחים בתבנית את הפלפלים, החצילים, הקציצות ומעליהם את הרוטב ומחממים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 25-20 דקות.
מוציאים ומגישים לכל אורח כאשר הפלפלים בתחתית, מעליהם חציל, בתוך כל הערימה הקציצה ומעל שוב פלפל. יוצקים מעל הכל מן הרוטב ומקשטים עם מעט פטרוזיליה.