קיים בלבול רחב בציבור בין סוגי המולית לבין השם ברבונייה. הברבונייה מתייחסת למולית הפסים ואילו המולית האדומה נקראת סולטן איברהים.
חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד
חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה.
חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד
חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד
סוג המנה חטיף, מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות ברבוניה, טפנד, מולית אדומה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 8 minutes
מנות 6
קלוריות 208 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
למולית:
- 2 פילה מולית אדומה (כ – 170 גרם).
- 1 שן שום
- 2 כפות שמן זית
- 4 פרוסות לחם לבן
- 75 גרם טפנד
לטפנד:
- 400 גרם זיתי קלמטה מגורענים
- 5 שיני שום
- ¾ כוס שמן זית איכותי
לעיטור המנה:
- 16 גרגירי פלפל ורוד (לא חריף)
- 16 גבעולי שמיר
- פלחי לימון קטנים (לפרוס לימון לפרוסות לרוחב וכל פרוסה לחלק ל – 6 פלחים).
אופן ההכנה
הכנת הטפנד:
טוחנים היטב 400 גרם זיתי קלמטה שחורים עם 5 שיני שום ו- ¾ כוס שמן זית.
הכנת המולית:
משרים שן שום בשמן זית. חותכים כל פרוסת פילה מולית ל – 8 חתיכות ומשרים בשמן הזית המתובל כ-15 דקות.
קולים את פרוסות הלחם בתנור. חותכים כל פרוסת לחם ל-2 משולשים. מורחים בכל משולש בשכבת טפנד.
מניחים פרוסת מולית על כל משולש ואופים בתנור חם (220 מעלות) כ-2 – 3 דקות עד שהדג מוכן.
הגשת המנה:
בכלי ההגשה מניחים את המשולשים ומעל כל דג מקשטים ב"נקודת" טפנד וגרגר פלפל.
מעטרים בעלה שמיר ופלח לימון.