חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד

חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד

קיים בלבול רחב בציבור בין סוגי המולית לבין השם ברבונייה. הברבונייה מתייחסת למולית הפסים ואילו המולית האדומה נקראת סולטן איברהים.

חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד

חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה.

חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד

חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד

סוג המנה חטיף, מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות ברבוניה, טפנד, מולית אדומה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 8 minutes
מנות 6
קלוריות 208 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

למולית:

  • 2 פילה מולית אדומה (כ – 170 גרם).
  • 1 שן שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 פרוסות לחם לבן
  • 75 גרם טפנד

לטפנד:

  • 400 גרם זיתי קלמטה מגורענים
  • 5 שיני שום
  • ¾ כוס שמן זית איכותי

לעיטור המנה:

  • 16 גרגירי פלפל ורוד (לא חריף)
  • 16 גבעולי שמיר
  • פלחי לימון קטנים (לפרוס לימון לפרוסות לרוחב וכל פרוסה לחלק ל – 6 פלחים).

אופן ההכנה

הכנת הטפנד:

  1. טוחנים היטב 400 גרם זיתי קלמטה שחורים עם 5 שיני שום ו- ¾ כוס שמן זית.

הכנת המולית:

  1. משרים שן שום בשמן זית. חותכים כל פרוסת פילה מולית ל – 8 חתיכות ומשרים בשמן הזית המתובל כ-15 דקות.

  2. קולים את פרוסות הלחם בתנור. חותכים כל פרוסת לחם ל-2 משולשים. מורחים בכל משולש בשכבת טפנד.

  3. מניחים פרוסת מולית על כל משולש ואופים בתנור חם (220 מעלות) כ-2 – 3 דקות עד שהדג מוכן.

הגשת המנה:

  1. בכלי ההגשה מניחים את המשולשים ומעל כל דג מקשטים ב"נקודת" טפנד וגרגר פלפל.

  2. מעטרים בעלה שמיר ופלח לימון.


Related Posts

דג מאודה סיני

דג מאודה סיני

שיטת האידוי היא שיטת בישול מאוד מקובלת במטבח הסיני. בשיטה זו מניחים על הווק סלי אידוי מבמבוק שמונחים אחד על השני. הסלים מאפשרים מעבר של האדים ביניהם וכך המזון מתבשל. דג מאודה סיני דג מאודה סיני – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית. אידוי: טכניקת […]

מרק בויאבז מסונן

מרק בויאבז מסונן

מרק דגים ופירות ים שמקורו בעיר מרסי שבצרפת. מרק עשיר בטעמי ים ותבלינים. מרק בויאבז מסונן מרק בויאבז מסונן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות ים. מרק בויאבז מסונן חזרה לרשימת המתכונים



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון