חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים

חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים

אחת ממנות חזה העוף הממולא הטעימות ביותר שיש. חזה העוף ממולא בכבד ומבושל ברוטב תפוחים.

חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים

חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אגסים ותפוחים.

חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים

חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות חזה ממולא, חזה עוף, כבד עוף
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 30 minutes
מנות 6
קלוריות 289 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 ק"ג חזה עוף נקי ומשוטח דק (לפרוס אותו ככל האפשר מבלי לחתוך אותו)
  • ½ ק"ג כבדי עוף מנוקים. יתכן שיהיה צורך בקצת יותר תלוי בגודל חזות העוף.
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • כוסות סילאן
  • 3 בצלים גדולים
  • ענפי רוזמרין לקישוט
  • 200 גרם חמאה
  • אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

הכנת הרוטב:

  1. מחממים בסיר חצי מכמות היין עד לרתיחה, ומוסיפים את הסילאן, גבעולי רוזמרין, 30 גרם פלפל שחור בגרגרים (ניתן להוסיף גם גרגרי פלפל אנגלי), מעט אגוז מוסקט מגורר, 100 גרם חמאה ומלח. מצמצמים על אש קטנה כעשרים דקות עד חצי שעה.

הכנת המנה:

  1. מטגנים במחבת את הבצל בחמאה. לאחר הזהבת הבצל מוסיפים את התאנים, הרוזמרין ויתרת היין כחמש דקות על אש בינונית. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר. מחלקים כל חזה עוף משוטח לשניים, כאשר בחלק אחד ממלאים במילוי ובמחצית השנייה עוטפים את המילוי. קושרים בחוט משיכה כדי שלא יפתח (מלפפים את הבשר).

  2. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 20 דקות.

  3. לפני ההגשה יוצקים על כל מנה את הרוטב המצומצם ומקשטים בעלה רוזמרין.


Related Posts

סורבה תפוחים ורום מתובל

סורבה תפוחים ורום מתובל

אחד השידוכים היותר מוצלחים של הרום המתובל של חברת בקרדי, הוא מיץ תפוחים שהרגע נסחט. אז למה לא להפוך את השילוב הזה לסורבה אלכוהולי? סורבה תפוחים ורום מתובל סורבה תפוחים ורום מתובל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים. רום מתובל חברת […]

שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים

שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים

אחד מן השילובים המעניינים שאפשר לעשות עם שרימפס הוא לשדך להם פירות כמו תפוחים או אגסים. המתיקות עם החמצמצות העדינה שיש לתפוחים והאגסים מחמיאה מאוד לטעמם של השרימפס. שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים – המנה הוגשה כחלק מארוחת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון