טעמים מתקתקים מתחברים היטב לחזה המולארד. במתכון זה שילבנו מתיקות של תאנים יחד עם עומק הטעמים של הקוניאק.
חזה מולארד עם תאנים בניחוח קוניאק
חזה מולארד עם תאנים בניחוח קוניאק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף.
חזה מולארד עם תאנים בניחוח קוניאק
חזה מולארד עם תאנים בניחוח קוניאק
חומרים
- 3 חזות של מולארד
- 1 כוס יין אדום
- 3 בצלים ירוקים – החלק הלבן בלבד
- 5 שיני שום כתושות
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 1 כף מיץ לימון ממותק
- 1 כף גרגרי פלפל ירוק
- 6 תאנים בשלות פרוסות
- 1 כף עירית קצוצה
- 2 כפות קוניאק איכותי
- מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה
משרים את המולארדים ביין מספר שעות (רצוי כ- 12 שעות) ומידי פעם הופכים. מוציאים ומנגבים לצורך ייבוש.
חורצים את השומן של המולארד בצורת קריס קרוס עם סכין חדה.
מטגנים במחבת מאוד חמה כשהצד השומני, עם העור,כלפי מטה כ- 13 דקות, עד לקבלת גוון חום והמסת כל השומן. הופכים ומטגנים דקה נוספת. מצננים ופורסים דק.
מטגנים את הבצל בשומן שנותר במחבת עד שהוא שקוף. מוסיפים שום ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים פרוסות תאנים טריות ועירית קצוצה. מסירים מהאש ויוצקים על פרוסות המולארד ולידן.
מוסיפים את היין בו שרה המולארד ומבשלים כ- 5 דקות.
מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וגרגרי הפלפל ומבשלים תוך בחישה כ 5 דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
מוסיפים פרוסות תאנים טריות ועירית קצוצה. מסירים מהאש ויוצקים על פרוסות המולארד ולידן.