זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה

זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה

זנב שור הוא אחד מן הנתחים האידאלים לבישול ארוך. בשר זנב השור העשיר בג'לטין מוסיף עומק נפלא לכל תבשיל.

זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה

זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני.

זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה

זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אנגלי
תגיות בישול איטי, זנב שור, פירה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 3 hours
מנות 6
קלוריות 466 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

Braised Oxtail:

  • 8 Oxtails, trimmed of fat, separated between the joints
  • 200 grams Beef dripping
  • 450 gram Carrots chopped
  • 450 grams Onions chopped
  • 450 grams Cellery sticks chopped
  • 450 grams Leeks chopped
  • 900 grams Tomatoes chopped
  • 1 Spring of thyme.
  • 2 Bay leafs
  • 2 Garlic cloves crushed
  • 1200 ml Red wine
  • ltr Veal stock (not jus consistency, but stock)
  • Salt and pepper

Garnish:

  • 2 Carrots finely diced
  • 2 Onions finely diced
  • 2 Celery sticks finely diced
  • 8 Tomatoes skinned seeded and diced
  • 2 tbsp Chopped parsley

Creamy mashed potatoes:

  • 1.8 kg large floury potatoes peeled and quartered
  • 200 grams Unsalted butter
  • 240 ml Single cream (15% fat)
  • Salt pepper and freshly grated nutmeg

אופן ההכנה

Mashed potatoes:

  1. Boil the potatoes in salted water until cooked (20-25 minutes). Drain off water and replace the lid. Shake the pan to break the potatoes. Slowly add the butter and single cream while mashing the potatoes. Season with salt, pepper and nutmeg.

Oxtail brazing and sauce preparation:

  1. Preheat oven to 200c. Season joints with salt and pepper. Fry in pan with beef dripping until brown. drain. Fry the carrots, onions, celery sticks and leeks. Add the tomatoes, thyme, bay leaf and garlic. Continue to cook for few minutes.

  2. Place the tails in a large braising pan with the vegetables. Add the red wine into the first pan and reduce until almost dry. Add the stock and pour all to the braining pan. Bring to simmer and place in the oven for 1.5 – 2 hours., until meet is tender. Lift the pieces from of meat from the sauce and keep to the side. Push sauce through a sieve into a pan and reduce it, skimming off all impurities.

  3. Cook the garnish vegetables in a table spoon of water until soft.

To serve:

  1. Add tails, garnish vegetables to the simmering reduced sauce. Simmer until tails are warm again. Add the diced garnish tomatoes and quickly move to warm bowls. Sprinkle with chopped parsley and serve.


Related Posts

רביולי ראגו זנב שור בניחוח תימני ברוטב שורשים

רביולי ראגו זנב שור בניחוח תימני ברוטב שורשים

אחד הנתחים הנפלאים לבישול ארוך הוא זנב שור. לאחר בישול ארוך עם ירקות שורש זנב השור מפורק ומוכנס לתוך הרביולי, שמוגש על קרם ירקות שורש. רביולי ראגו זנב שור בניחוח תימני ברוטב שורשים רביולי ראגו זנב שור בניחוח תימני ברוטב שורשים – המנה הוגשה כחלק […]

תבשיל טלה על מצע פירה עשיר

תבשיל טלה על מצע פירה עשיר

אחד השילובים המוצלחים ביותר במטבח הוא השילוב של תבשיל טלה עם פירה. מצע הפירה סופג לתוכו את טעמי התבשיל ויוצר מנה שפשוט כיף להתענג עליה. תבשיל טלה על מצע פירה עשיר תבשיל טלה על מצע פירה עשיר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית. תבשיל […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון