וופל בלגי, גלידת תפוחים קרמל, קריספי בייקון, קראנץ בוטנים

וופל בלגי, גלידת תפוחים קרמל, קריספי בייקון, קראנץ בוטנים

את ההשראה למתכון הזה קיבלתי מספר על חנות גלידות שמוכרת טעמים משוגעים של גלידה. רציתי לבדוק אם גלידת תפוחים ובייקון יכולים להשתלב יחדיו.

וופל בלגי, גלידת תפוחים קרמל, קריספי בייקון, קראנץ בוטנים

וופל בלגי, גלידת תפוחים קרמל, קריספי בייקון, קראנץ בוטנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת רגע לפני הקיץ

וופל בלגי, גלידת תפוחים קרמל, קריספי בייקון, קראנץ בוטנים

וופל בלגי, גלידת תפוחים קרמל, קריספי בייקון, קראנץ בוטנים

סוג המנה קינוח
סוג המטבח מטבח אמריקאי, מטבח בלגי
תגיות גופרה, גופרה בלגית, גלידת קרמל, וופל בלגי
זמן הכנה 1 hour
זמן בישול 4 hours
הקפאת הגלידה 12 hours
זמן הכנה כולל 17 hours
מנות 6
קלוריות 458 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לוופל הבלגי:

  • 4 ביצים מופרדות
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כוסות רוויון
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 קורט מלח

לגלידה:

  • 3 חלמונים
  • 2 כוסות שמנת מתוקה 38%
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 קורט מלח

לקרמול התפוחים:

  • 2 תפוחי גרני סמית מקולפים, ללא הליבה וחתוכים לרבעים
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 כפות מים

לקריספי בייקון:

  • 6 רצועות בייקון
  • ¼ כוס סוכר חום
  • כוס מים לעצירת הבישול של הבייקון

לקראנץ בוטנים:

  • 2 כוסות בוטנים קלויים קלופים
  • 2 רצועות בייקון מטוגנות פריכות וקצוצות דק
  • כוסות סוכר
  • כוס סירופ תירס בהיר
  • ½ כוס חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית מלח
  • כפיות סודה לשתיה

לקצפת:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

הכנת הוופל הבלגי:

  1. טורפים את החלמונים, הריוויון, החמאה והוניל. מערבבים בקערה את החומרים היבשים ומנפים לתערובת הרטובה ובוחשים היטב.

  2. בקערה נפרדת טורפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים לתערובת הרטובה.

  3. אופים במכשיר להכנת וופלים בלגים.

הכנת הגלידה:

  1. בסיר מבשלים על אש בינונית את השמנת והחלב עד לכמעט רתיחה. מכבים את האש.

  2. טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קרם בהיר ותפוח.

  3. מתחילים לעשות איזון טמפרטורות בין החלמונים לבין השמנת החמה: לוקחים רבע מצקת מן השמנת ויוצקים לחלמון תוך כדי טריםה מתמדת. לוקחים מצקת נוספת ומעבירים שוב לחלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. חוזרים על התהליך עד שחצי מן התערובת שמנת הועברה לתערובת החלמונים. מעבירים את תערובת החלמונים חזרה לתערובת השמנת תוך כדי טריפה מתמדת.

  4. מחזירים את הסיר לאש בינונית ותוך כדי טריפה מתמדת מחממים את התערובת ל-76 מעלות. לא לחמם מעל לטמפרטורה זו אחרת הביצה תתקרש.

  5. מיד עם ההגעה של התערובת לטמפרטורה יש להסיר את הסיר מן האש. יוצקים את התערובת דרך מסננת לקערה שמונחת בכלי עם מים וקרח. נותנים לתערובת להתקרר כליל. מדי פעם מערבבים את התערובת כדי לעזור לתהליך הקירור. מעבירים למקרר לפחות לשעה.

  6. במחבת מערבבים את 1/4 כוס הסוכר עם 2 כפות המים. מבשלים על אש בינונית גבוהה עד שמתקבל קרמל חום בהיר. מוסיפים את 1/8 כוס המים בזהירות וכאשר הבעבוע נרגע מבשלים בתערובת את התפוחים עד להתרככות.

  7. נותנים לתפוחים להתקרר ומסננים אותם. מועכים אותם היטב ומוסיפים לתערובת הגלידה.

  8. מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומכינים את הגלידה לפי הוראות היצרן.

הכנת בייקון הקריספי:

  1. בזמן שהגלידה במכונה מכינים את הבייקון. מבשלים את הבייקון במחבת חצי בישול עד שהבייקון רך אבל כבר לא נא. מכסים את רצועות הבייקון עם סוכר חום דוחסים את הסוכר על הבייקון. ממשיכים לבשל עד שהסוכר מתקרמל קלות והבייקון נהיה קריספי. מסירים מן האש ונותנים לבייקון להתקרר. כשהבייקון קר לחלוטין קוצצים אותו לפירורים קטנים.

  2. כשהגלידה מוכנה ועדיין רכה מקפלים לתוכה את הבייקון הקריספי. ומעבירים את הגלידה למקפיא.

הכנת הקראנץ בוטנים:

  1. מחממים במחבת על אש גבוהה את הסוכר, סירופ התירס והחמאה. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, ומבשלים כ- 10 – 15 דקות עד שהתערובת נהיית בצבע חום בהיר.

  2. מסירים מייד מן האש ומוסיפים את הוניל, מלח, בוטנים והבייקון. שכל המרכיבים התערבבו יפה מוסיפים את הסודה לשתיה. חשוב מאוד לנסות לפזר את הסודה כמה שיותר שווה על כל התערובת ולא סתם לשפוך במקום אחד. מערבבים היטב, התערובת תקציף קצת, אז לא להבהל. יוצקים את התערובת על נייר אפיה ומפזרים אותה כך שתהיה בגובה שווה. נותנים לתערובת להתקרר לגמרי ואז שוברים את הקראנץ לחלקים קטנים. ניתן לשמור עד לשבועיים בכלי אטום.

להכנת הקצפת:

  1. שמים במיקסר את השמנת ואבקת הסוכר. מקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה.


Related Posts

סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל

סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל

אני אוהב מאוד לעבוד עם עדשים. זה חומר גלם נפלא. אפשר להכין מהם, סלטים, מרקים ותוספות נפלאות. סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף. עדשים הם חומר גלם נפלא. אפשר להגיש אותם כתוספת לאוכל כדוגמת מ'גדרה, או כסלט קר או […]

בטן חזיר בחמישה תבלינים Char-Siu

בטן חזיר בחמישה תבלינים Char-Siu

אחד הדברים המדהימים במתכון הזה הוא יצירת הקראקלינג. עור החזיר נהפך להיות פריך וקראנצי בצורה מדהימה שהוא פשוט משמיע רעשי פיצוח שאוכלים אותו (crack) ולכן קוראים לו קראקלינג. בטן חזיר בחמישה תבלינים CHAR-SIU בטן חזיר בחמישה תבלינים CHAR-SIU – המנה הוגשה כחלק מארוחת מסע בעקבות […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון