המתכונים

קציצות הפתעה מצריות

קציצות הפתעה מצריות

בתוך כל אחת מן הקציצות התמימות למראה האלו מסתתרת הפתעה. שן שום נימוחה ועסיסית שמכניסה לפה פצצה של טעמים. קציצות הפתעה מצריות קציצות הפתעה מצריות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית. קציצות הפתעה מצריות חזרה לרשימת המתכונים

מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס

מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס

המטבח התאי עושה שימוש מגוון בשרימפס מיובש. אפשר לטחון אותם ולהוסיף כתבלין, אפשר להשרות במים ולהוסיף לתבשילים, ואפשר לפזר אותם כמו שהם על סלטים לתוספת טעם ופריכות. מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת קרא עוד

נקניק דם ותפוחים צלויים

נקניק דם ותפוחים צלויים

נקניק דם – או בלק פודינג כפי שהוא נקרא על ידי הבריטים הוא נקניק שעשוי מדם קרוש, בשר בקר, שעורה, לחם וסובין. נקניק הדם הוא חלק מארוחת הבוקר הבריטית המסורתית. נקניק דם ותפוחים צלויים נקניק דם ותפוחים צלויים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח קרא עוד

סלט עלים ירוק עם אגסים מקורמלים

סלט עלים ירוק עם אגסים מקורמלים

טעמו של סלט העלים מתבסס על שילוב הטעמים המרירים של העלים, המתיקות של האגסים בקרמל והחריפות של הגבינה הכחולה. סלט עלים ירוקים עם גבינת רוקפור ואגסים מקורמלים המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אגסים ותפוחים. מה יותר מרענן מסלט עלים ירוקים בשילוב של גבינת רוקפור ואגסים קרא עוד

סלט סלק אפוי מתובל בדג קוד מומלח

סלט סלק אפוי מתובל בדג קוד מומלח

בסלט זה אנחנו משתמשים בדג קוד מומלח. המליחות של הדג משמשת אותנו כתיבול לסלט. סלט סלק אפוי מתובל בדג קוד מומלח סלט סלק אפוי מתובל בדג קוד מומלח – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח ההודי אמריקאי החדש. סלט סלק אפוי מתובל בדג קוד מומלח קרא עוד

סקאלופס ברוטב בצל ירוק וטרגון

סקאלופס ברוטב בצל ירוק וטרגון

הסקאלופס היא צדפה שמאוד דומה לקוקי סאן ז'אק ואנשים רבים מתבלבלים בין השניים. שתי הצדפות הן מאותה המשפחה, הסקאלופס הם הזן האמריקאי ואילו הקוקי סאן ז'אק הן הזן האירופאי. סקאלופס ברוטב בצל ירוק וטרגון סקאלופס ברוטב בצל ירוק וטרגון – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת קרא עוד

סביצ'ה מוסר פרואנית

סביצ'ה מוסר פרואנית

הסביצ'ה הפרואנית שונה מאוד ממה שאנחנו מכירים פה בארץ. בפרו הסביצ'ה היא מנת פועלים, כמות גדולה של דג, מעט ירקות לתיבול ומיץ ליים לכבישה של הדג. סביצ'ה מוסר פרואנית סביצ'ה מוסר פרואנית – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה פרואנית. סביצ'ה מוסר פרואנית חזרה לרשימת המתכונים

קרוקטים בחמאת אנשובי וממרח פלפלים

קרוקטים בחמאת אנשובי וממרח פלפלים

במנה זו יש שימוש מיוחד בקרוקנטים. הפעם הם משמשים כמעיין קרקר עבור חמאת האנשובי וקרם הפלפלים. קרוקטים בחמאת אנשובי וממרח פלפלים קרוקטים בחמאת אנשובי וממרח פלפלים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות מן המטבח הבינלאומי. קרוקטים בחמאת אנשובי וממרח פלפלים חזרה לרשימת המתכונים

מרק האם עם פנקייק אפונה

מרק האם עם פנקייק אפונה

מרק נפלא שכולו מבוסס על צמצום של ציר האם. המרק מוגש עם פנקייק אפונה. מרק האם עם פנקייק אפונה מרק האם עם פנקייק אפונה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני. מרק האם עם פנקייק אפונה חזרה לרשימת המתכונים

פטריות ממולאות בניחוח דרומי

פטריות ממולאות בניחוח דרומי

בתוך המילוי של הפטריות מסתתר לו ליקר הסאוטרן קומפורט – ליקר וויסקי ואפרסקים. פטריות ממולאות בניחוח דרומי פטריות ממולאות בניחוח דרומי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול. הסוד במתכון הפטריות הממולאות מסתתר לו במילוי ליקר סאוטרן קומפורט.  סאוטרן קומפורט ב- 1874 באר קרא עוד

פילה מוסר ברוטב רימונים

פילה מוסר ברוטב רימונים

פילה מוסר שנצרב על מחבת ומבושל ברוטב על בסיס רימונים ושמנת. פילה מוסר ברוטב רימונים פילה מוסר ברוטב רימונים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סעודת חתן. פילה מוסר ברוטב רימונים חזרה לרשימת המתכונים

רביולי ראגו זנב שור בניחוח תימני ברוטב שורשים

רביולי ראגו זנב שור בניחוח תימני ברוטב שורשים

אחד הנתחים הנפלאים לבישול ארוך הוא זנב שור. לאחר בישול ארוך עם ירקות שורש זנב השור מפורק ומוכנס לתוך הרביולי, שמוגש על קרם ירקות שורש. רביולי ראגו זנב שור בניחוח תימני ברוטב שורשים רביולי ראגו זנב שור בניחוח תימני ברוטב שורשים – המנה הוגשה כחלק קרא עוד

מקלות מלוחים פריכים

מקלות מלוחים פריכים

זהירות המתכון הזה ממכר. יש סיכוי שאם תאכלו את המקלות הפריכים יותר מידי לא ישאר לכם מקום לאוכל. מקלות מלוחים פריכים מקלות מלוחים פריכים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טאפס קייצית. מקלות מלוחים פריכים חזרה לרשימת המתכונים

מולים בציר ירקות קטיפתי

מולים בציר ירקות קטיפתי

מרק מן המטבח הצרפתי. פירות הים מבושלים בציר ירקות ועשבי תיבול. מולים בציר ירקות קטיפתי מולים בציר ירקות קטיפתי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות ים. מולים בציר ירקות קטיפתי חזרה לרשימת המתכונים

ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט

ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט

מה יותר כיפי מליהנות מירקות קלויים על הפלאנצ'ה, קונפי שום ופוקצ'ה חמה שהרגע יצאה מן התנור. ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סעודת חתן. ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה קרא עוד

פירות הדר בקרם זביונה חם עם סוכריות קופצות

פירות הדר בקרם זביונה חם עם סוכריות קופצות

קרם מתקתק ואוורירי של חלמונים מוקצפים וליקר גרנד מרנייר מעל פילטים של פירות הדר. ומעל לכל, בשביל החגיגה וההפתעה, סוכריות קופצות בטעם תפוז. פירות הדר בקרם זביונה חם עם סוכריות קופצות בטעם תפוז פירות הדר בקרם זביונה חם עם סוכריות קופצות – המנה הוגשה כחלק קרא עוד

צ'אודר קר של פירות ים

צ'אודר קר של פירות ים

מנת הצ'אודר המקורית, צ'אודר הצדפות, הייתה מבוססת על ציר פשוט וצדפות. עם השנים התווספו תפוחי אדמה ובצל, בגרסאות מתקדמות יותר הוסיפו גם שמנת מתוקה. צ'אודר קר של פירות ים צ'אודר קר של פירות ים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות מן המטבח הבין לאומי. קרא עוד

ראסאם דלורית ודלעת קר

ראסאם דלורית ודלעת קר

ראסאם הוא השם של מרק סמיך שמבוסס על עגבניות ותמרהינדי. הראסאם מגיע ממדינת טאמיל נאדו שבדרום הודו. ראסאם דלורית ודלעת קר ראסאם דלורית ודלעת קר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח ההודי אמריקאי החדש. ראסאם דלורית ודלעת קר חזרה לרשימת המתכונים