המתכונים

מוס שוקולד קטיפתי בכיפות אישיות

מוס שוקולד קטיפתי בכיפות אישיות

איזה פינוק זה לסיים ארוחה עם קינוח של מוס צונן, מתוק ועשיר בטעמי שוקולד. מוס שוקולד קטיפתי בכיפות אישיות מוס שוקולד קטיפתי בכיפות אישיות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית. מוס שוקולד קטיפתי בכיפות אישיות חזרה לרשימת המתכונים

חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות

חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות

מנה נפלאה מן המטבח היווני, של חצילים קלויים, פלפלים קלויים, גבינת פטה וקולי פלפלים. הכל מסודר יפה במגדל מרשים. חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יוונית. חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות חזרה קרא עוד

עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז

עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז

מה יכול להיות יותר נפלא משילוב של עוגת גבינה יחד עם טראפלים של שוקולד? האמת עוד פרוסה… עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית. עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז קרא עוד

עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס

עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס

ישנם הרבה ממולאים בעולם. הממולאים היוונים שונים בזכות השימוש בקינמון ונענע בתערובת המילוי. עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית. עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס חזרה לרשימת המתכונים

קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת

קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת

קרפ הוא כלי קיבול נפלא למילויים בטעמים שונים, גם מלוחים וגם מתוקים. קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת הבסטיליה בנורמנדי ובראטן. קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת חזרה לרשימת המתכונים

פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז

פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז

בשר לבן מאוד אוהב את החיבור לרטבים מתקתקים. במתכון זה שידכנו לו רוטב מתקתק של קרמל ותפוז. פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים. פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז קרא עוד

מרק ירקות פרובינסיאלי עם פסטו

מרק ירקות פרובינסיאלי עם פסטו

מרק הירקות הפרוביסיאלי זוכה לשדרוג נפלא בטעמו בזכות התוספת של הפסטו. מרק ירקות פרובינסיאלי עם פסטו מרק ירקות פרובינסיאלי עם פסטו – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה צרפתית הנוסח פרובנס. מרק ירקות פרובינסיאלי עם פסטו חזרה לרשימת המתכונים

קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי

קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי

דמיינו את עצמכם יושבים על החוף בתאילנד שלפתע מלצר חביב מגיש לכם מנה פירות ים שוחים בקארי קוקוס צהבהב. קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על מתכוני השף חיים כהן. קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס קרא עוד

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

סוד קסמה של המנה, מעבר לרוטב הנפלא והאורז שסופג את הטעמים שלו, נמצא בקראסט הקריספי שמצפה את הסלמון. פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית. אני מאוד אוהב לעבוד עם דגי סלמון. הם וורסטיליים מאוד ומאפשרים לי לשחק קרא עוד

פלמני בשר סרטנים בציר דגים וקרם פרש

פלמני בשר סרטנים בציר דגים וקרם פרש

כשמחפשים לישראלי במקפיא מוצאים שניצל וציפס. שמחפשים לרוסי במקפיא, מוצאים פלמני. פלמני בשר סרטנים בציר דגים וקרם פרש פלמני בשר סרטנים בציר דגים וקרם פרש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות מן המטבח הבין לאומי. פלמני בשר סרטנים בציר דגים וקרם פרש חזרה לרשימת קרא עוד

קרם שוקולד עם מקצפת הדרים

קרם שוקולד עם מקצפת הדרים

באוכל ישנם זיווגים שפשוט נועדו אחד לשני. זיווג שכזה הוא הזיווג של השוקולד והתפוזים שמשלימים אחד את הטעם של השני ויוצרים לנו קינוח מדהים. קרם שוקולד עם מקצפת הדרים המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הקטלוני. התפוז הוא אחד מן השילובים שעובדים הכי קרא עוד

תבשיל טונה טריה Marmitako

תבשיל טונה טריה Marmitako

Marmitako – הוא תבשיל טונה שדייגי הטונה היו מכינים לעצמם בספינות הדייג כשהיו יוצאים לחפש אחר דגי הטונה. תבשיל טונה טריה – Marmitako תבשיל טונה טריה – Marmitako – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי. תבשיל טונה טריה Marmitako חזרה קרא עוד

לחם פומפרניקל ביתי

לחם פומפרניקל ביתי

לחם הפומפרניקל הומצא באזור וסטפלאיה בגרמניה בסביבות שנת 1450. זהו לחם כהה המבוסס על מחמצת שאור ומוכן מתערובת של קמח שיפון ושיפון טחון. לחם פומפרניקל ביתי לחם פומפרניקל ביתי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מטבחים של ארצות דוברות גרמנית. לחם פומפרניקל ביתי חזרה לרשימת קרא עוד

עוגת טרס לצ'ס

עוגת טרס לצ'ס

עוגת הטרס לצ'ס מאוד נפוצה בדרום אמריקה. אחת הסיבות לכך היא העובדה שהמתכון של העוגה הופיע על גב האריזה של החלב ממותק של חברת נסטלה שהופץ בזמנו בארגנטינה, צ'ילה, מקסיקו, ונצואלה וקובה וכך העוגה הפכה לנפוצה מאוד באזור. עוגת טרס לצ'ס עוגת טרס לצ'ס – קרא עוד

סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל

סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל

אני אוהב מאוד לעבוד עם עדשים. זה חומר גלם נפלא. אפשר להכין מהם, סלטים, מרקים ותוספות נפלאות. סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף. עדשים הם חומר גלם נפלא. אפשר להגיש אותם כתוספת לאוכל כדוגמת מ'גדרה, או כסלט קר או קרא עוד

סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים

סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים

סטולאץ' הוא פודינג אורז שמגיע אלינו מן המטבח הטורקי. סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מתכוני אורז עולמי. סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים חזרה לרשימת המתכונים

מרק ירקות שורש חמצמץ

מרק ירקות שורש חמצמץ

הטוויסט שמשדרג את מרק ירקות השורש לרמה אחרת הוא הוספה של מיץ לימון שנותן למרק מגע של חמצמצות נעימה. מרק ירקות שורש חמצמץ מרק ירקות שורש חמצמץ – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים. מרק ירקות שורש חמצמץ חזרה לרשימת המתכונים

סורבה קמפרי תפוזי דם

סורבה קמפרי תפוזי דם

בימי הקיץ החמים אני אוהב להירגע עם קוקטייל קמפרי תפוזים. אז למה שלא נהפוך אותו לסורבה? סורבה קמפרי תפוזי דם סורבה קמפרי תפוזי דם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסתורי הטעם המר. סורבה קמפרי תפוזי דם חזרה לרשימת המתכונים