המתכונים

שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים

שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים

אחד מן השילובים המעניינים שאפשר לעשות עם שרימפס הוא לשדך להם פירות כמו תפוחים או אגסים. המתיקות עם החמצמצות העדינה שיש לתפוחים והאגסים מחמיאה מאוד לטעמם של השרימפס. שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים – המנה הוגשה כחלק מארוחת קרא עוד

גרניטה ג'ינג'ר וליצי

גרניטה ג'ינג'ר וליצי

בארוחות שבהן מוגשות מנות עזות טעמים נהוג להגיש בין המנות מרענן חך, גרניטה מרעננת, פרוסות תפוח או אפילו לחם על מנת לאפשר לנקות את הפה מטעמי המנה הקודמת ולהכינו למנה הבאה. גרניטה ג'ינג'ר וליצי המנה הוגשה כחלק מארוחת אוריינטציה. אין דבר יותר כיפי ומרענן במהלך קרא עוד

מרק כוסברה

מרק כוסברה

כוסברה היא ירק או שאוהבים אותו או שונאים אותו. אין באמצע. ולמרות האמור, אם תבדקו טוב טוב תגלו שיש הרבה מאוד מנות שמחביאות בהן כוסברה, ששונאי הכוסברה אוכלים ולא יודעים שיש בהן כוסברה כדוגמת פלאפל וכדומה. מרק כוסברה מרק כוסברה – המנה הוגשה כחלק מארוחת קרא עוד

חציל בבלסמי

חציל בבלסמי

מה יכול להיות יותר מוצלח משילוב של חציל נימוח שהושרה בחומץ בלסמי איכותי. החציל נמס בפה עם חמצמצות מתקתקה של חומץ הבלסמי. חציל בבלסמי המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף. מנת ההחציל בבלסמי מגיעה אלינו מן המטבח האיטלקי.  לאחר שהחציל עובר קלייה בתנור בשמן קרא עוד

מקלות לחם שום עם מח עצם

מקלות לחם שום עם מח עצם

לוקחים את לחם השום הפריך. טובלים אותו בתוך העצם ומחלצים בעזרתו את מח העצם, שנספג אל תוך הפריכות של מקל השום. מה צריך יותר מזה. מקלות לחם שום עם מח עצם המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף. מנת מקלות לחם שום עם מח עצם קרא עוד

בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה

בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה

סיר הפוייקה הוא כלי הבישול המושלם לבישול של נתחי בשר הדורשים זמן בישול ארוך. הבישול האיטי בסיר כבד בעל דפנות עבות גורם לבשר לשחרר אט אט את הטעמים כל המיצים והטעמים לקדרה כך שנוצר לנו תבשיל עם שכבות רבות של טעמים. בקר מבושל בפוייקה ביין קרא עוד

לשון בסוויד ברוטב פטריות

לשון בסוויד ברוטב פטריות

לשון בקר כזו עוד לא אכלתם בחייכם. השימוש במכשיר הסוויד גורם ללשון להיות רכה כמו חמאה ופשוט להנמס בפה. לשון בקר מבושלת בסוויד ברוטב פטריות לשון בקר מבושלת בסוויד ברוטב פטריות – המנה הוגשה כחלק מארוחת פטריות. לשון ברוטב פטריות לשון ברוטב פטריות נתפסת בעיני קרא עוד

מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה

מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה

מכל הארוחות שאי פעם עשיתי במועדון יש מנה אחת שהבן שלי לא מפסיק לבקש שאכין לו אותה, והיא המנה הזו – מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה. מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה – המנה הוגשה כחלק מהארוחה החורפית. קרא עוד

משקה שקדים – שרבט לוז

משקה שקדים – שרבט לוז

בקהיר הטמפרטורות לפעמים נושקות לחמישים מעלות. חום שממש קשה לסבול. ואז אתם לוגמים שרבט לוז – משקה שקדים קר, מתוק וצונן עם נגיעה קלה של מי ורדים. ופתאום החום כבר אינו כל כך נורא. שרבט לוז – משקה שקדים שרבט לוז  – משקה שקדים – קרא עוד

דג ממולא

דג ממולא

אחת מן הגאוות הגדולות של האמא המרוקאית הוא הדג הממולא. דג שממולא בבשר של דג ובביצים של דג. פשוט תענוג. דג ממולא דג ממולא – המנה הוגשה כחלק מארוחה מרוקאית. אחת מן המנות שבאמצעותה נבחנות יכולות הבישול של האם המרוקאית היא מנת הדג הממולא.  דג קרא עוד

גבעולי אספרגוס קרים ברוטב

גבעולי אספרגוס קרים ברוטב

איזה ירק נפלא הוא האספרגוס. כל כך עדין ועם טעמים מרומזים. אבל זהו בדיוק סוד קסמו של האספרגוס – טעם עדיין ויייחודי שקשה לשכוח. גבעולי אספרגוס קרים ברוטב גבעולי אספרגוס קרים ברוטב – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית. מנת האספרגוס ברוטב קר היא מנת קרא עוד

בשר סרטנים ומח עצם

בשר סרטנים ומח עצם

מנה קלאסית מן המטבח הבאסקי המשלבת בין הים והיבשה. בשר הסרטנים מעורבב עם מח העצם ויוצר שילוב טעמים מרתק. בשר סרטנים ומח עצם המנה הוגשה כחלק מארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי. את השילוב הזה של מח עצם ובשר סרטנים אפשר למצוא הרבה ברי קרא עוד

ברוסקטה שרימפס

ברוסקטה שרימפס

מקור השם ברוסקטה הוא באיטלקית ופרושו הוא לחרוך. הפועלים בטוסקנה מאה ה-15 היו מביאים לחמים לעבודה על מנת לאכול אותם וחורכים אותם מעל האש לאחר שהיו יוצקים עליהם שמן זית. ברוסקטה שרימפס המנה הוגשה כחלק מארוחה קייצית. מנת הברוסקטה היא מנת פתיחה מן המטבח האיטלקי. קרא עוד

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

איך מנת פתיחה כייפית יותר מברוסקטה. טוסט פריך שעליו אפשר לשים את הכל. דגים, ירקות, בשר גבינות. כל מה שתדמיינו הברוסטקה תשמח להכיל. ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים המנה הוגשה כחלק מארוחה חורפית. ברוסקטה? מקור הברוסקטה הוא מאיטליה. פירוש השם בְּרוּסְקֶטָה הוא לחרוך. בטוסקנה של המאה קרא עוד

ברווז פקין

ברווז פקין

ברווז פקין היא אחת ממנות הדגל של המטבח הסיני. מחוץ לכל מסעדה סינית שמכבדת את עצמה תוכלו לראות את הברווזים תלויים לתצוגה – שחומים נוצצים ומגרים את התאבון. ברווז פקין ברווז פקין – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית.. אם יש מנה שאפשר להגיד עליה קרא עוד

תענוג שוקולד במילוי קרמל מלוח וגלידת לתת

תענוג שוקולד במילוי קרמל מלוח וגלידת לתת

להכין קינוח של מסעדת 2 כוכבי מישלן בבית זה דבר מאוד לא פשוט. הקינוח מורכב מהמון מרכיבים קטנים שהם בעצם מיני קינוחים. שמורכבים אחד אל השני על מנת ליצור מנה שמתעלה על סך חלקיה. תענוג שוקולד במילוי קרמל מלוח וגלידת לתת תענוג שוקולד במילוי קרמל קרא עוד

מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים

מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים

שילוב הטעמים בין מיץ תפוזים ומרווה הוא שילוב מנצח שיוצר הרמוניה של טעמים בפה ומשדרג את טעמו של חזה העוף למעדן. מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים – המנה הוגשה כחלק מארוחת טאפס קיצית. חזה עוף בעיני הוא נתח קרא עוד

דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ

דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ

במטבח היווני המודרני נעשה שימוש רב בעשבי תיבול טריים: אורגנו, מנתה, שום, בצל, שמיר, בזיליקום, תימין, שומר ועלי דפנה. דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ – המנה הוגשה כחלק מהארוחה יוונית. המטבח היווני עושה שימוש רב בשמן קרא עוד