המתכונים

זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה

זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה

זנב שור הוא אחד מן הנתחים האידאלים לבישול ארוך. בשר זנב השור העשיר בג'לטין מוסיף עומק נפלא לכל תבשיל. זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה זנב שור בבישול איטי מוגש על מצע פירה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני. זנב קרא עוד

קרם ברולה

קרם ברולה

אחד מן הקינוחים המופרסמים ביותר של המטבח הצרפתי הוא הקרם ברולה. פרוש השם הוא קרם שרוף. קרם ברולה קרם ברולה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה. קרם ברולה חזרה לרשימת המתכונים

כדורוני שרימפס בשומשום

כדורוני שרימפס בשומשום

כדורי שרימפס מצופים בשומשום מוגשים על מצע לבנה. כדורוני שרימפס בשומשום כדורוני שרימפס בשומשום – המנה הוגשה כחלק מתפריט סעודת חתן. כדורוני שרימפס בשומשום חזרה לרשימת המתכונים

כרוב כבוש

כרוב כבוש

אחת התוספות האהובות עלי במנת פלאפל ללא ספק היא כרוב כבוש. כרוב כבוש כרוב כבוש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת רומנית. כרוב כבוש חזרה לרשימת המתכונים

טחול ממולא

טחול ממולא

אחת מן המנות המפורסמות של המטבח המרוקאי. הטחול הממולא מוגש בדרך כלל בחגים וארועים חגיגים. טחול ממולא טחול ממולא – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית. טחול ממולא חזרה לרשימת המתכונים

חטיף אגוזי מלך פיקנטי

חטיף אגוזי מלך פיקנטי

חטיף ממכר של אגוזי מלך עם נגיעות של פיקנטיות. חטיף אגוזי מלך פיקנטי חטיף אגוזי מלך פיקנטי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פאב. חטיף אגוזי מלך פיקנטי חזרה לרשימת המתכונים

בננה ספליט למתקדמים בליווי גלידת בננה

בננה ספליט למתקדמים בליווי גלידת בננה

הבננה ספליט הומצאה בשנת 1904 על ידי דייוויד אוונס סטריקלר רוקח מפנסילבניה. למרות שגרסאות דומות של הקינוח הומצאו במקומות שונים בארצות הברית, נקבע על ידי אגודת קימעונאי הגלידה הלאומית בארצות הברית כי המקור המוקדם ביותר הוא של סטריקלר והוא זכה בכבוד של ממציא הבננה ספליט. קרא עוד

דניס בטופי מרטיני

דניס בטופי מרטיני

פילה דניס ברוטב עמוק ומתקתק של טופי וורמוט עם עיטור של קוביות אננס וסלרי מאודות. דניס בטופי מרטיני דניס בטופי מרטיני – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול. דניס בטופי מרטיני חזרה לרשימת המתכונים

צ'ורבה עם כדורי בשר

צ'ורבה עם כדורי בשר

ברומניה צ'ורבה הוא שם כללי למרק חמצמץ. החמיצות מושגת על ידי הוספה של לימון, מי גבינה חמוצים, או חומרי טעם חמוצים אחרים כמו מי כבישת כרוב חמוץ. צ'ורבה עם כדורי בשר צ'ורבה עם כדורי בשר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. צ'ורבה עם כדורי קרא עוד

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

מה צריך יותר מסיגרים ממולאים בכבש, בתיבול ראס אל חנות בליווי של טחינה? האמת, עוד סיגר אחד או שניים. סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים. קרא עוד

סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל

סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל

טעמה של אף נקניקיה תעשיתית לא יכול להתחרות בטעמה של נקניקיה שעשיתם בעצמכם. סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה. סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, קרא עוד

סלט לוביה

סלט לוביה

סלט הלוביה נפוץ מאוד בעולם. מקורה של הלוביה . סלט לוביה סלט לוביה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית. מה זה לוביה? מקור הלוביה הוא מהודו והיא גדלה בחלקים נרחבים של אסיה. הלוביה הגיעה לאמריקה ב 1600 על ידי העבדים ושימשה עבורם כתחליף זול קרא עוד

סלט חצילים בחומץ

סלט חצילים בחומץ

אחד מן הסלטים המפורסמים ביותר של המטבח הרומני. כמה פשוט, ככה טעים. סלט חצילים בחומץ סלט חצילים בחומץ – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. סלט חצילים בחומץ חזרה לרשימת המתכונים

צלעות טלה בציר טלה ושוקולד בליווי סלט

צלעות טלה בציר טלה ושוקולד בליווי סלט

צלעות טלה בסגנון שעוד לא הכרתם. ציר הטלה ורוטב השוקולד נותנים לצלעות עומק של טעמים. צלעות טלה בציר טלה ושוקולד בליווי סלט צלעות טלה בציר טלה ושוקולד בליווי סלט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסתורי הטעם המר. צלעות טלה בציר טלה ושוקולד בליווי סלט קרא עוד

שניצלוני קממבר וריבת תות

שניצלוני קממבר וריבת תות

אחת מן המנות הראשונות הקלאסיות במטבח הצרפתי היא שניצלוני קממבר מטוגנים. השניצלים מוגשים באופן מסורתי עם ריבה של תותים או פירות יער.  שניצלוני קממבר וריבת תות שניצלוני קממבר וריבת תות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגות הבסטיליה בנורמנדי ובריטני. אחת מן המנות הראשונות הקלאסיות קרא עוד

רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים

רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים

הסוד של הרוגלך הוא השימוש בבצק מוכן של מלאווח. בצק המלאווח מעניק לרוגלך פריכות מדהימה. רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טאפס קייצית. רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים חזרה לרשימת המתכונים

ברבוניה מטוגנת עם ירקות קלויים ביוגורט

ברבוניה מטוגנת עם ירקות קלויים ביוגורט

מנה ים תיכונית קלילה וטעימה. ברבוניה מטוגנת עם ירקות קלויים ביוגורט ברבוניה מטוגנת עם ירקות קלויים ביוגורט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה. ברבוניה מטוגנת עם ירקות קלויים ביוגורט חזרה לרשימת המתכונים

הלזלה

הלזלה

ההלזלה, או העלזעל כפי שנקרא ביידיש הוא מאכל אשכנזי מסורתי שמוכן מעור של גרון עוף. הלזלה הלזלה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. העלזעל הלזלה או כמו שהוא נקרא ביידיש העלזעל, הוא מאכל מהמטבח היהודי האשכנזי. ההלזלה עשוי עור צוואר עוף (ולעיתים יש כאלו קרא עוד