הגסטרונומיה היא מרכיב מהותי בחיי העם הבאסקי וחלק מזהותו הלאומית. לצד מטבח עממי ניתן גם למצוא מטבח עלית, במיוחד בחלק הספרדי של ארץ הבאסקים...
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
אני אוהב מאוד את ספרד ואת חבל הבסקים בפרט. לאחרונה חזרתי מטיול שם והחלטתי להעביר לחברי את החוויה באמצעות ארוחה המבוססת על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי אבל בואריאציות שלי על המנות.
תפריט הארוחה
- חמון.
- צלופח.
- טוסט טפאנד.
- בשר סרטנים ומח עצם.
- קלמרי ממולא על מצע פלפלים קלויים.
- תבשיל טונה טריה Marmitako.
- משקה שקדים.
- קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי.
- פאייה בשר ופירות ים.
- זביון ערק.
היינות שהוגשו בארוחה
- Vina Sol – Torres 1999.
- Rioja – Muga 2000.
- Rioja Fausino 1 – 1994.
- Coronas – Torres 1998.
- Vina – Del Vero 1998.
- Anselmann Ortega
- Beerenauslese – 1998.