Sous-vide (בצרפתית "תחת וואקום") היא שיטת בישול מזון בשקיות פלסטיק אטומות בתוך אמבט מים בטמפרטורה מדויקת. בישול בשיטת סו-ויד מאפשר לבשל את האוכל באופן שווה, על מנת להבטיח שהוא ייצא מבושל כראוי מבפנים ומבחוץ.
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
סו-ויד היא טכניקת בישול בה המזון נאטם בוואקום בתוך שקית מיוחדת ומבושל בתוך מים בטמפרטורה קבועה
באמצעות טכניקה זו המזון מבושל בצורה אופטימלית. הבישול במים מאפשר לתהליך הבישול להיות אחיד הן בחלקים החיצוניים של המזון וגם בתוכו. לדוגמה סטייק שיבושל בטכניקת הסו-וייד יבושל בטמפרטורה זהה הן במרכז הסטייק והן בחלקים החיצוניים שלו. בבישול על אש החלקים החיצוניים נחשפים לחום גבוה יותר מאשר החלקים הפנימיים, ולכן הבישול אינו אחיד כמו בשימוש בסו-ויד.
לאחר שרכשתי לעצמי מכשיר סו-ויד החלטתי לעשות לחברי ארוחה המבוססת על טכניקת בישול זו.
תפריט הארוחה
- קוקטייל מרטיני קלאסי.
- סלמון כבוש ואיולי לימון
- טונה סו-ויד מצוננת על מצע ירק.
- פרחי לזניה ממולאים במטבוחה סו-ויד עם שרימפס צרובים בשום ובזיליקום.
- דים סאם בשר חזיר.
- פיקאנייה סו-ויד בצימיצורי.
- קרם ברולה סמי פרדו ורוטב דובדבנים.
- פסטרמה הודו בסו-ויד (מנת הפתעה).
היינות שהוגשו בארוחה
- Crozes Hermitage.
- Chablis Tete dor.