לכל מי שחושב שהמטבח של המדינות הדוברות גרמנית מסתכם בנקניקיות וכרוב כבוש מצפה הפתעה. מדובר במטבח מאוד עשיר עם הרבה סגנונות בישול שונים.
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
המטבח הגרמני הוא שם קיבוצי למספר מטבחים אזוריים הנפוצים באזורים שונים בגרמניה, שלהם כמה מאפיינים משותפים. לכל אזור בגרמניה המאכלים האופייניים לו, הנובעים מתנאים גאוגרפיים (כגון קרבה לים או להרים, או תנאי אקלים) והיסטוריים-חברתיים.
המדינות השונות הגובלות בגרמניה נחשפו להשפעות מטבח זה וניתן לראות השפעות אלו על המנות השונות של המטבחים בארצות אלו. בארוחה זו אנסה להביא טעימה ממנות אלו.
תפריט הארוחה
- שמאלץ הרינג בבצל, שמאלץ הרינג בבצל מוחמץ ומטיאס.
- לחם פומפרניקל ביתי.
- סקאלופים בתערובת תבלינים ורוטב גרמני.
- סט רקלט מסורתי מוגש בלווית בייקון, פטריות, בצל כבוש וראשי שום אפויים.
- אייסביין (רגל חזיר) בכרוב כבוש ותפוחי אדמה.
- שטרודל תפוחים וגלידת וניל.
היינות שהוגשו בארוחה
- בירה Franziskaner.
- Wiengut Mert – Rizling 2002.
- .Beeren A Uslese.
- Burgerspital – Silvaner 2008.