כל בצק מתחיל במים וקמח. השאלות הן באיזה קמח משתמשים, מה מוסיפים לו ומה היא טכניקת העיבוד של הבצק. ישנן כל כך הרבה אפשריות וזהו סוד הקסם של הבצק.
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
צרפתי ותימני נפגשים… או רוסי ומרוקאי נפגשים… זה אולי נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל זה בדיוק הרעיון של הארוחה שלי. להפגיש מאכלי בצק ממטבח מסויים עם מנה מאוד מפורסמת ממטבח אחר, ולראות איך החיבור ביניהם עובד.
תפריט הארוחה
- בליני חריימה חריפה בקרם פרש.
- סמוסה הודית במילוי שרימפס על ירקות שורש ג'וליין בויניגרט תפוז אדום.
- רביולי ראגו זנב שור בניחוח תימני ברוטב שורשים בניחוח כמהין.
- מלאווח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום.
- פסטייה בשר סרטנים.
- פילו ממולא בשזיפים ורוקפור, סלסילות קדאיף בקרם מסקרפונה פסיפלורה, חטיפי תמר במילוי מרציפן בבצק פילו קוקוס.
היינות שהוגשו בארוחה
- ליקר מסטיקה.
- Chablis 2007.