שר האוצר נכנס למסעדה רומנית ואוכל צ'ורבה. פתאום נכנס השר הפנים, אז השר הפנים שואל אותו "כמה?" אז השר אוצר אומר לו "שבע!" אז השר הפנים שואל אותו "מה שבע? "השר אוצר אומר לו "מה כמה?
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
הבחירה בארוחה בסגנון רומני מציגה למעשה חלק מהמאכלים המקובלים במדינות הבלקניות.
חצילים, שעועית,לשון, וסלטים מבוססים על פלפלים וחצילים הם מרכיבים בסיסיים בארוחות רומניות אבל בעיקר בארוחות בלקניות. ניתן למצוא קרמל, בקר, מרק צ'ורבה ויתר המאכלים במתכונים אתניים אחרים אבל כמאכל הם ייחודיים למטבח הרומני. היינות הרומנים לא ניתנים להשגה בארץ והם נחשבים פשוטים, בעיקר לאור ההתקדמות בשיפורי איכות היין בעולם.
מרבית המתכונים היו ועדין הוכנו בבית הורי ומכאן ההכרות עמם. אופן הכנת הארוחות ברומניה היה שונה מהמקובל בארץ. כבושים הוכנו לתקופת החורף ונשמרו במרתפים תת קרקעיים בחביות עץ גדולות. בשר, עושן בחצר והשתמר כל החורף. ויתר המאכלים, בעיקר אלה הדורשים בישול, בושלו במשך שעות בכלי מתכת כבדים.
לגבי רומנים צריך לזכור כי גם אם עוברות שנים רבות מאז אכלו מאכלים מקוריים הם תמיד ישמחו להזכר במטבח הרומני שבדרך כלל מצורפים לו סיפורים על אופן ההכנה ועל הסביבה בה חיו יוצאי המדינה.
אני מניח שבעוד 20 שנה יהיו מספר קטן של מסעדות רומניות וגם המאכלים יהיו פחות נפוצים כי המטבח הרומני היה ונשאר אהבתם של הרומנים ונעטים הם האנשים ביום יום שנקשרו למטבח הזה.
בכל מקרה אני מקווה שהארוחה תנעם לכם.
היינות שהוגשו בארוחה
- Domaine Moreau – Chinon 2001.
- Saint Celmentin – Chateauneuf du Pape 2000.
- Jacob's Creek – Shiraz Cabernet 2000.
- Jacob's Creek – Semillion Chardonnay 2001