לאחרונה טיילתי בחבל קלבריה באיטליה. זהו החבל שממוקם באזור האצבעות של המגף. קלבריה מוקפת בים ויש בשטחה הרים גבוהים. המטבח הקלברי מציע מגוון רחב של דגה ופירות ים, בשר משובח, גבינות וחצילים.
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
אחרי טיול ארוך שעשיתי באזור קלבריה החלטתי להקדיש ארוחה של המועדון שתתמקד במאכלים של אזור זה.
תפריט הארוחה
- פטה כבד בנוסח קלברי.
- חצילים מטוגנים עם שמן זית, חומץ בן יין ונענע.
- קציצות חצילים ופיקורינו ממולאות בגבינה מעושנת.
- דג לוקוס ברוטב צלפים, זיתים ועגבניות.
- פולנטה עם רטטוי ירקות ורוטב פיסטוקים.
- פלמידה עטופה בבריסקט מעושן ברוטב מתוק.
- סלט מרענן.
- לזניה קלברית ממולאת בבשר וגבינות.
- נתח טונה ברוטב אדום קלברי.
- כתף טלה בצלייה ארטכה עם רוטב נענע בליווי סלט עגבניות, עירית וצלפים.
- עוגת שמנת ואגסים ביין.
היינות שהוגשו בארוחה
- Tramari – Rose
- Impront Pimitivofrom Pulgia – Red.
- Pimitivo Di Mandara – 2015.
- La Sabbie Deetna – 2018/
- Marsella Florio – Dessert Wine.