דג ממולא

דג ממולא

אחת מן הגאוות הגדולות של האמא המרוקאית הוא הדג הממולא. דג שממולא בבשר של דג ובביצים של דג. פשוט תענוג.

דג ממולא

דג ממולא – המנה הוגשה כחלק מארוחה מרוקאית.

אחת מן המנות שבאמצעותה נבחנות יכולות הבישול של האם המרוקאית היא מנת הדג הממולא. 

דג ממולא בבשר וביצים של דג ונאפה לאחר מכן ברוטב עגבניות מתובל היטב.

התוצאות מדהימות. 

דג ממולא

דג ממולא
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות דג ממולא
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 15 minutes
מנות 6
קלוריות 256 kcal

חומרים

לדג ולמלית:

  • 1 קרפיון גדול במשקל 2-1.5 ק"ג, פתוח לפרפר, עדיף ללא העצם
  • 1 בורי או דניס במשקל כ 600 גר' מפולט וקצוצים גס
  • ביצי דגים – מדג אחד מעוכות עם מזלג
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 לימון קלוף קצוץ דק
  • 1 כפית כמון
  • 1 ראש שום קלוף וקצוץ גס
  • כוס שמן
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • פלפל שחור לפי טעם
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • ¼ כפית כורכום

לירקות:

  • 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים
  • 2 פלפלים אדומים או גמבות פרוסים לטבעות
  • 6 פלפלים חריפים יבשים
  • 1 צרור בצל ירוק – עלים ירוקים בלבד
  • 1 ראש שום שלם
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 2 עגבניות פרוסות
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • ¼ כפית כמון

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את נתחי הדג הקצוץ, ביצי הדגים, פטרוזיליה, כוסברה, לימון קצוץ, כמון, שום, שמן, פלפל שחור, פפריקה וכרכום. ממלאים את הדג במלית.

  2. מרפדים תבנית בפרוסות תפוחי אדמה, גזר, פלפלים או גמבות , מחצית מהשום, מחצית מכמות הפטרוזיליה והכוסברה וכל עלי הבצל הירוק.

  3. מניחים את הדג ומכסים ביתרת הירקות ובעגבנייה.

  4. מערבבים בקערה שמן, פפריקה, פלפל לבן וכמון. מוסיפים לתבנית כחצי כוס מים ויוצקים את השמן המתובל מעל הדג והירקות.

  5. מחממים תנור ל 180 מעלות, אופים מכוסה בנייר אלומיניום 15 דקות, מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הדג בנוזליו אופים 15 דקות נוספות ומגישים פושר.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

אגדה עממית מספרת ששיטת עישון הפריקה (פריקי) נוצרה כתוצאה מתאונה, שבה נשרף שדה חיטה ירוקה. בעליו של השדה ניסה להציל את את היבול שנשרף ושפשף בידיו את השיבולים השרופים על מנת להסיר את האפר. כך נוצרה הפריקה הראשונה תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקה) […]

דג מאודה סיני

דג מאודה סיני

שיטת האידוי היא שיטת בישול מאוד מקובלת במטבח הסיני. בשיטה זו מניחים על הווק סלי אידוי מבמבוק שמונחים אחד על השני. הסלים מאפשרים מעבר של האדים ביניהם וכך המזון מתבשל. דג מאודה סיני דג מאודה סיני – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית. אידוי: טכניקת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון