מקור השם ברוסקטה הוא באיטלקית ופרושו הוא לחרוך. הפועלים בטוסקנה מאה ה-15 היו מביאים לחמים לעבודה על מנת לאכול אותם וחורכים אותם מעל האש לאחר שהיו יוצקים עליהם שמן זית.
ברוסקטה שרימפס
המנה הוגשה כחלק מארוחה קייצית.
מנת הברוסקטה היא מנת פתיחה מן המטבח האיטלקי.
הברוסקטה היא בעצם טוסט פריך שעליו אפשר לשים את כל מה שרוצים: דגים, ירקות, בשר גבינות. כל מה שתדמיינו הברוסטקה תשמח להכיל.
השילוב בארוחה:
במנה הזו נתתי למנה טוויסט לכיוון יותר יווני על ידי השימוש בגבינת הפטה יחד עם העגבניות והשרימפס – שילוב שמאוד אהוב על ידי היוונים.
המנה היא מנת פתיחה קלאסית וקלילה ממש כמו שצריך בארוחה קייצית.
ברוסקטה שרימפס
ברוסקטה שרימפס
חומרים
- 2 בגטים פרוסים לפרוסות אלכסוניות דקות
- 300 גרם שרימפס מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות
- 100 גרם גבינת פטה
- 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
- 10 עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים חצי שעה
- 8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרצועות
- 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
- 1 פלפל אדום קלוי, קלוף וחתוך לרצועות
- שמן זית איכותי
אופן ההכנה
מברישים את פרוסות הבגט בשמן זית. אופים בתנור שחומם לחום בינוני מראש עד להשחמה.
מחממים 3 כפות שמן במחבת ומטגנים את השרימפס טיגון קל של 2 - 3 דקות. מוציאים את השרימפס מן המחבת ושמים בצד.
מוסיפים עוד טיפה שמן זית למחבת ומאדים בו את עגבניות השרי למספר דקות כדי שיתרככו. מוסיפים את שאר החומרים למחבת למעט גבינת הפטה. כשהתערובת מתחממת מחזירים את השרימפס חזרה למחבת. מתבלים במלח ופלפל. חשוב לזכור כי גבינת הפטה מוסיפה אף היא מליחות.
מניחים את פרוסות הבגט בתבנית. מניחים על כל פרוסה ככף מן התערובת ומפוררים על התערובת קצת פטה. אופים בתנור שחומם על גריל עליון כ-2 דקות ומגישים מיד.