ברוסקטה שרימפס

ברוסקטה שרימפס

מקור השם ברוסקטה הוא באיטלקית ופרושו הוא לחרוך. הפועלים בטוסקנה מאה ה-15 היו מביאים לחמים לעבודה על מנת לאכול אותם וחורכים אותם מעל האש לאחר שהיו יוצקים עליהם שמן זית.

ברוסקטה שרימפס

המנה הוגשה כחלק מארוחה קייצית.

מנת הברוסקטה היא מנת פתיחה מן המטבח האיטלקי.
הברוסקטה היא בעצם טוסט פריך שעליו אפשר לשים את כל מה שרוצים: דגים, ירקות, בשר גבינות. כל מה שתדמיינו הברוסטקה תשמח להכיל.

השילוב בארוחה:

במנה הזו נתתי למנה טוויסט לכיוון יותר יווני על ידי השימוש בגבינת הפטה יחד עם העגבניות והשרימפס – שילוב שמאוד אהוב על ידי היוונים.

המנה היא מנת פתיחה קלאסית וקלילה ממש כמו שצריך בארוחה קייצית. 

ברוסקטה שרימפס

ברוסקטה שרימפס

סוג המנה מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות ברוסקטה שרימפס
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 175 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 בגטים פרוסים לפרוסות אלכסוניות דקות
  • 300 גרם שרימפס מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
  • 10 עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים חצי שעה
  • 8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 1 פלפל אדום קלוי, קלוף וחתוך לרצועות
  • שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  1. מברישים את פרוסות הבגט בשמן זית. אופים בתנור שחומם לחום בינוני מראש עד להשחמה.

  2. מחממים 3 כפות שמן במחבת ומטגנים את השרימפס טיגון קל של 2 - 3 דקות. מוציאים את השרימפס מן המחבת ושמים בצד. 

  3. מוסיפים עוד טיפה שמן זית למחבת ומאדים בו את עגבניות השרי למספר דקות כדי שיתרככו. מוסיפים את שאר החומרים למחבת למעט גבינת הפטה. כשהתערובת מתחממת מחזירים את השרימפס חזרה למחבת. מתבלים במלח ופלפל. חשוב לזכור כי גבינת הפטה מוסיפה אף היא מליחות.

  4. מניחים את פרוסות הבגט בתבנית. מניחים על כל פרוסה ככף מן התערובת ומפוררים על התערובת קצת פטה. אופים בתנור שחומם על גריל עליון כ-2 דקות ומגישים מיד.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

איך מנת פתיחה כייפית יותר מברוסקטה. טוסט פריך שעליו אפשר לשים את הכל. דגים, ירקות, בשר גבינות. כל מה שתדמיינו הברוסטקה תשמח להכיל. ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים המנה הוגשה כחלק מארוחה חורפית. ברוסקטה? מקור הברוסקטה הוא מאיטליה. פירוש השם בְּרוּסְקֶטָה הוא לחרוך. בטוסקנה של המאה […]

בייגלה בייתי בחמאת אנשובי

בייגלה בייתי בחמאת אנשובי

בתור ילד אהבתי מאוד את הבייגלה העגולים השחורים שהיו מוכרים לנו בקיוסקים, למרות שהם תמיד היו קשים וצמיגיים. המתכון הזה מחזיר את הכבוד לבייגלה. בייגלה בייתי בחמאת אנשובי בייגלה בייתי בחמאת אנשובי – המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף. אנשים רבים נרתעים משום מה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון