ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

איך מנת פתיחה כייפית יותר מברוסקטה. טוסט פריך שעליו אפשר לשים את הכל. דגים, ירקות, בשר גבינות. כל מה שתדמיינו הברוסטקה תשמח להכיל.

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

המנה הוגשה כחלק מארוחה חורפית.

ברוסקטה?

מקור הברוסקטה הוא מאיטליה. פירוש השם בְּרוּסְקֶטָה הוא לחרוך.

בטוסקנה של המאה ה-15, הפועלים היו מביאים עימם לחם כאוכל לעבודה.

על מנת ליהנות מאוכל חם או על מנת לרענן את הלחמים הם נהגו לחרוך אותם מעל להבת האח ולטבול בשמן זית.

לפעמים הפועלים היו משפשפים את הלחם גם במעט שום טרי למען הוספת טעם.

הברוסקטה המודרנית:

הברוסקטה המודרנית היא שכלול של הלחם עם שמן והזית והברוסקטות של היום מגיעות עם מגוון רחב של תיבולים ותוספות מכל המינים והסוגים. 

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים
סוג המנה מנה ראשונה, מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות ברוסקטה, גבינת עיזים
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן הכנה כולל 30 minutes
מנות 6
קלוריות 157 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 3 כפות שמן זית ועוד שמן זית לזילוף על הברוסקטה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 - 2 בגטים
  • 6 עגבניות
  • גלילי גבינת סנט מור
  • 20 עלי בזיליקום לעיטור
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

בישול העדשים:

  1. שמים את העדשים בסיר עם 2 כוסות מים ומבשלים 20-15 דקות עד שכל המים נספגו והעדשים רכות. מסננים את העדשים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית, החומץ בלסמי, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומערבבים.

הכנת הברוסקטה:

  1. מחממים תנור ל 180.

  2. פורסים את הבאגט לפרוסות באלכסון. עורמים על כל פרוסה כף של העדשים. על העדשים מניחים פרוסה דקה של הגבינה ועליה קוביות קטנות של עגבניה קצוצה. מזלפים מעט שמן זית על הברוסקטות וקולים בתנור לכ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.

  3. מקשטים בעלה בזיליקום ומגישים.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז

טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז

למרות הפשטות לכאורה של המנה היא מפתיעה מאוד בטעמה. הסוד טמון בחמאת התפוז שמרימה את טעמי המנה ומשתלבת היטב עם טעמה המעקצץ של גבינת העיזים. טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים. מנת פתיחה מעולה […]

ברוסקטה שרימפס

ברוסקטה שרימפס

מקור השם ברוסקטה הוא באיטלקית ופרושו הוא לחרוך. הפועלים בטוסקנה מאה ה-15 היו מביאים לחמים לעבודה על מנת לאכול אותם וחורכים אותם מעל האש לאחר שהיו יוצקים עליהם שמן זית. ברוסקטה שרימפס המנה הוגשה כחלק מארוחה קייצית. מנת הברוסקטה היא מנת פתיחה מן המטבח האיטלקי. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון