איך מנת פתיחה כייפית יותר מברוסקטה. טוסט פריך שעליו אפשר לשים את הכל. דגים, ירקות, בשר גבינות. כל מה שתדמיינו הברוסטקה תשמח להכיל.
ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים
המנה הוגשה כחלק מארוחה חורפית.
ברוסקטה?
מקור הברוסקטה הוא מאיטליה. פירוש השם בְּרוּסְקֶטָה הוא לחרוך.
בטוסקנה של המאה ה-15, הפועלים היו מביאים עימם לחם כאוכל לעבודה.
על מנת ליהנות מאוכל חם או על מנת לרענן את הלחמים הם נהגו לחרוך אותם מעל להבת האח ולטבול בשמן זית.
לפעמים הפועלים היו משפשפים את הלחם גם במעט שום טרי למען הוספת טעם.
הברוסקטה המודרנית:
הברוסקטה המודרנית היא שכלול של הלחם עם שמן והזית והברוסקטות של היום מגיעות עם מגוון רחב של תיבולים ותוספות מכל המינים והסוגים.
ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים
חומרים
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 3 כפות שמן זית ועוד שמן זית לזילוף על הברוסקטה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 - 2 בגטים
- 6 עגבניות
- 1½ גלילי גבינת סנט מור
- 20 עלי בזיליקום לעיטור
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה
בישול העדשים:
שמים את העדשים בסיר עם 2 כוסות מים ומבשלים 20-15 דקות עד שכל המים נספגו והעדשים רכות. מסננים את העדשים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית, החומץ בלסמי, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומערבבים.
הכנת הברוסקטה:
מחממים תנור ל 180.
פורסים את הבאגט לפרוסות באלכסון. עורמים על כל פרוסה כף של העדשים. על העדשים מניחים פרוסה דקה של הגבינה ועליה קוביות קטנות של עגבניה קצוצה. מזלפים מעט שמן זית על הברוסקטות וקולים בתנור לכ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.
מקשטים בעלה בזיליקום ומגישים.