בסבוסה – עוגת סולת מצרית

בסבוסה – עוגת סולת מצרית

הידעתם? השיר המפורסם, בסבוסה די, של הזמר שריף היה במקור על עוגת הסולת המצרית - הבסבוסה. מילות השיר שונו על מנת להפוך את השיר לשיר אהבה לנערה במקום לעוגה. המילים "סוכר יא סוכר בסבוסה, אבא שלך מה לי עשה" היו במקור "סוכר יא סוכר בסבוסה, הדבש שלך מה לי עשה". הטעם של הדבש הטריף את הבן אדם".

בסבוסה -עוגת סולת מצרית.

המנה הוגשה כחלק מתפריט הארוחה המצרית.

מצרית, ישראלית, יוונית?

עוגת סולת הן מנות מאוד מפורסמת ונפוצות במזרח התיכון, צפון אפריקה, והבלקן.

ניתן למצוא גרסאות שונות של עוגת הסולת במטבח הישראלי, הטורקי, המצרי, הארמני, היווני ועוד. 

פירוש המילה בסבוסה בערבית היא נשיקה.

סולת

עוגת הבסבוסה עשויה מסולת – גרגיר של חיטה שנוצר בתהליך הטחינה הראשונית של החיטה.

האזכור הראשון לסולת, כקמח משובח ביותר, מגיע מספר ויקרא, בו מצויינת הסולת כאחד מסוגי הקורבן. מצויין כי ניתן להביא כמנחה סולת מחיטה או שעורה, בתנאי שבוללים אותה בשמן משובח.

ואם בסולת עסקינן אז כמובן שאחד מן המאכלים המפורסמים ביותר שמוכן מסולת הוא הקוסקוס כמובן.  

מי סוכר

את עוגת הבסבוסה מרטיבים (או יותר נכון לומר משקים) במי סוכר שאליהם מוסיפים מרכיבי טעם כדוגמת מיץ וקליפות של תפוזים, דבש, מי ורדים ועוד.  

בסבוסה

בסבוסה

סוג המנה עוגות, קינוח
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות בסבוסה, סולת, עוגת סולת
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
מנות 6
קלוריות 360 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לעוגה:

  • ¾ כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • כוסות קמח
  • כוסות סולת
  • 1 כף גדושה אבקת אפיה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • כוס חלב
  • 1 כף מי ורדים (לא חובה)
  • ½ כוס בוטנים מקולפים לא מלוחים

חומרים למי הסוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 מקל וניל
  • ½ כוס דבש
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

הכנת הבסבוסה:

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

  2. שמים את כל חומרי העוגה למעט הבוטנים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק. מעבירים את הבצק לקערה. שוברים את הבוטנים לחתיכות גדולות ומערבבים לתוך הבצק.

  3. מעבירים לתבנית אפיה בגודל 24 על 38 משומנת ואופים כ-45 דקות, עד שהבסבוסה מזהיבה.

  4. מוציאים את הבסבוסה מהתנור מסמנים מעוינים על פני העוגה ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שסכין שננעצת בבצק יוצאת יבשה.

  5. מוציאים מן התנור ובעזרת סכין מעמיקים את הסימונים עד לתחתית העוגה. כלומר פורסים את העוגה אך משאירים בתבנית.

הכנת מי הסוכר:

  1. בזמן שהעוגה נאפית בתנור שמים בסיר קטן את: הסוכר, מים ומקל הוניל ומביאים לרתיחה.

  2. חוצים את מקל הוניל לאורכו ומקרצפים את הגרגירים שבו לתערובת שבסיר וזורקים את המקל. מוסיפים את הדבש והחמאה ומערבבים על האש עד שהחמאה נמסה.

  3. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את הסירופ. מחכים 10 דקות ומגישים.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

מלבי ברוטב ריבת שושנים

מלבי ברוטב ריבת שושנים

מקור מהלבי הוא בטורקיה. מדובר על פודינג מוצק העשוי מקורנפלור ומוגש לרוב עם סירופ מי ורדים. מלבי ברוטב ריבת שושנים המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות מן המטבח הבינלאומי. כולנו מכירים את המלבי הקלאסי  שמגיע עם סירופ מי הוורדים האדום. הפעם הכנתי גרסה קצת שונה […]

כנאפה

כנאפה

אחת ממנות הקינוח המפורסמות של המטבח הערבי. הכנאפה היא מאפה של אטריות קדאיף ממולאות בגבינת עיזים וטבולות בסירופ של מי סוכר ומי ורדים. כנאפה כנאפה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פאב. כנאפה חזרה לרשימת המתכונים



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון