בלאן מנג'ה היא מנה האיטית המבוססת על חלב קוקוס. המתכון עבר התאמה לאזורנו וחלב הקוקוס הוחלף בחלב שקדים.
בלאן מנג'ה
בלאן מנג'ה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על מתכוני השף חיים כהן.
הבלאן מנג'ה היא מנה שמגיעה מהאיטי שבקריביים. המנה היא סוג של מקפא (ג'לי) המבוסס על חלב קוקוס ומזכיר במרקמו את המלבי.
בלאן מנג'ה – מקפא חלב שקדים ברוטב 'מנחאר' (ריבת חלב)
בלאן מנג'ה – מקפא חלב שקדים ברוטב 'מנחאר' (ריבת חלב)
חומרים
למקפא:
- 300 מ"ל חלב שקדים – רוזטה
- 300 מ"ל שמנת מתוקה
- 7 גרם גלטין
לריבת החלב:
- 1 קופסאת שימורים של חלב מרוכז ממותק
- 50 מ"ל חלב או מים
- 1 כף קורנפלור
לתפוחים המקורמלים:
- 6 תפוחי גרני סמית
- 100 גרם חמאה לא מלוחה
- ¾ כוס סוכר
אופן ההכנה
הכנת המקפא:
משרים את אבקת הג'לטין ב-35 מ"ל (3 כפות) מים קרים ל- 10 דקות לפחות, עד שכל המים נספגים באבקה.
מחממים את השמנת עד שהיא חמה אבל לא רותחת. מוסיפים את הג'לטין לשמנת ומערבבים במטרפה עד שהוא נמס . מוסיפים את חלב השקדים ושוב מערבבים. יוצקים לקערה או ל- 6 כלים אישיים (למשל, כלים אישיים לסופלה), מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות 6 שעות (אפשר עד שבוע). להפשיר במקרר כארבע שעות לפני ההגשה.
הכנת ריבת החלב:
כדי להכין ריבת חלב מבשלים את קופסת השימורים של החלב המתוק במים רותחים במשך שעתיים (יש להקפיד לשמור על כיסוי הקופסא במים למשך של זמן הבישול).
לאחר הקירור פותחים את הקופסא ומערבבים כ- 50 מ"ל של ריבת חלב עם המים או החלב. מחממים ומוסיפים את העמילן לאחר שהמסנו אותו בשלוש כפות מים קרים. יש להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש עם קבלת דרגת הסמיכות הרצויה.
הכנת התפוחים:
מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חותכים את התפוח לשמיניות.
ממיסים את הסוכר והחמאה על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת הגון החום הרצוי. מחלישים את האש ומבשלים את התפוחים רבע שעה לכל צד. יש לקרר לפני ההגשה
אופן ההגשה:
מסדרים על כל צלחת שישה תפוחים. טובלים את תחתית הכלים של המקפא במים חמים והופכים מיד למרכז צלחות הגשה עמוקות יוצקים את הרוטב מעל ומגישים.