בתור ילד אהבתי מאוד את הבייגלה העגולים השחורים שהיו מוכרים לנו בקיוסקים, למרות שהם תמיד היו קשים וצמיגיים. המתכון הזה מחזיר את הכבוד לבייגלה.
בייגלה בייתי בחמאת אנשובי
בייגלה בייתי בחמאת אנשובי – המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף.
אנשים רבים נרתעים משום מה מלהכין בייגלה בבית. האמת אין כל סיבה לכך. ההכנה די פשוטה והתוצאה נפלאה. בייגלה חם וטרי. כל מה שאתם זקוקים לו על מנת להצליח זה הרבה סבלנות (וגם פה המלה הרבה קצת מוגזמת) לחכות בין זמני ההתפחה.
המתכון של ה- בייגלה בייתי יחד עם חמאת האנשובי יוצר שילוב מנצח. מצד אחד בייגלה ביתי ומצד שני חמאת אנשובי שמשדרגת את החוויה לעונג אחד גדול.
לחמאת האנשובי הוספנו עגבניה מיובשת קצוצה שמעניקה לחמאת האנשובי טוויסט נוסף.
הסיבה שבחרתי במנת הבייגלה היא כתוצאה מהכרותי עם החברה שבאים לארוחה רעבים ומתחילים להשתולל עם הלחם והחמאה. לכן החלטתי להקדים תרופה למכה ולפנק אותם במנה עם טוויסט.
בייגלה ביתי עם חמאת אנשובי
בייגלה ביתי עם חמאת אנשובי
חומרים
מצרכים להכנת הביגלה:
- 1¼ כוסות מים מינראלים
- 4½ כוסות קמח ללחם שטיבל 2 מצויין
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית גדושה מלח
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית שמרים טריים
- ¼ כוס דבש
מצרכים לכנת הציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- מלח גס
- שומשום וקצח
מצרכים לחמאת האנשובי:
- 100 גרם חמאה משובחת בטמפרטורת החדר
- קליפה מגורדת מחצי לימון
- 7 - 9 פילטים של אנשובי
- 6 - 7 עגבניות מיובשות קצוצות דק
- 4 בצלים ירוקים החלק הלבן קצוץ דק
- 1 כפית שטוחה גבינה לבנה רכה
אופן ההכנה
אופן הכנת הבייגל:
בקערה מערבבים קמח, שמרים, מלח, שמן ומים ולשים עד לקבלת בצק (ראה בהמשך טיפים להכנת בצק כראוי). מתפיחים במשך שעתיים.
לשים מעט ומחלקים ל- 10 חלקים. מכל חלק יוצרים "נקניק" דק וארוך באורך של כ- 40 סנטימטר. את "הנקניק" מקפלים לשניים וקולעים לצמה. מהצמה יוצרים עיגול ומהדקים את הקצוות לקבלת בייגלה. מתפיחים את הבייגלה כ-15 דקות.
מרתיחים בסיר גדול כמות גדולה של מים (כ- 4 ליטר, כמו שעושים לפסטה). מוסיפים את הדבש ומערבבים עד שכל הדבש נמס. מנמיכים האש לבעבוע מתון. מבשלים את הבייגלה כדקה מכל צד (הבייגלה תופחים), מוציאים ושמים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
מברישים הבייגלה בביצה, מפזרים מלח גס בנדיבות ומפזרים קצח או שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 17-15 דקות עד שהבייגלך משחימים מעט (לשמור שהבייגלה לא נשרפים)
הכנת חמאת אנשובי:
מערבבים ומועכים את האנשובי, הפלפל הגרוס וקליפות הלימון לתוך החמאה עד קבלת מרקם חלק. ממלאים את החמאה בקערות הגשה קטנות שמיועדות לחמאה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (אפשר גם לפריזר)
הערות – טיפים להכנת בייגלך:
בעת הכנת הבצק, לערבב תחילה את הקמח והשמרים ואח"כ להוסיף את הסוכר. אח"כ להוסיף את המים (פושרים) בהדרגה תוך כדי לישה ובסוף להוסיף את המלח והשמן. העיקרון הוא שהמלח והשמן לא יגעו בשמרים.
את ההתפחה מומלץ לעשות בחום של 40-30 מעלות. מחממים תנור לזמן קצר ב- 50 מעלות ומכבים אותו. אח"כ משאירים דלת התנור פתוחה למחצה ושמים את קערת הבצק להתפחה בתנור.