ארטישוק ממולא בסגנון מרוקאי

ארטישוק ממולא בסגנון מרוקאי

המטבח המרוקאי הוא מטבח מאוד עשיר אשר מושפע משילוב של השפעות: ערביות, ברבריות, מוריות, מזרח תיכוניות, ים תיכוניות, אפריקאיות ויהודיות.

ארטישוק ממולא בסגנון מרוקאי

ארטישוק ממולא בסגנון מרוקאי – המנה הוגשה כחלק מארוחה מרוקאית.

אין על הארטישוק הממולא בסגנון מרוקאי. שילוב מנצח של טעם הארטישוק הממולא בבשר אל מול החמיצות של מיץ הלימון ברוטב.     

ארטישוק ממולא בסגנון מרוקאי

ארטישוק ממולא בסגנון מרוקאי
סוג המנה מנה עיקרית, מנות ראשונות
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות ארטישוק ממולא
זמן הכנה 35 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן קירור הבשר 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 50 minutes
מנות 6
קלוריות 370 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לארטישוקים הממולאים:

  • 15 תחתיות ארטישוק

לקציצות הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 כפית תערובת תבלינים לקציצות
  • 1 תפוח אדמה בינוני מגורר
  • 1 בצל בינוני מגורר
  • 1 צרור קטן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 צרור קטן כוסברה קצוצה דק
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל לפי טעם

לטיגון:

  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • שמן לטיגון

לבישול:

  • 1 צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כוס מים
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח לפי טעם
  • מיץ מלימון גדול

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מנקים את הארטישוקים ומכינים ליבות נקיות (אם משתמשים בירק טרי).

  2. מערבבים את כל החומרים לקציצות, לשים היטב את התערובת במשך מספר דקות ומניחים לחצי שעה.

  3. ממלאים את ליבות הארטישוקים בבשר (הכמות צריכה להיות נדיבה בכדי ליצור מעין כדור). טובלים את הארטישוקים בביצה ומגלגלים בקמח. מנערים את עודפי הקמח ומטגנים להזהבה מכל הצדדים.

  4. מניחים את הארטישוקים המטוגנים בצפיפות תוך סיר רחב. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ושום. מערבבים את המים והתבלינים ומוסיפים לסיר.

  5. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה סגור חלקית 30 דקות. מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.


Related Posts

דג ממולא

דג ממולא

אחת מן הגאוות הגדולות של האמא המרוקאית הוא הדג הממולא. דג שממולא בבשר של דג ובביצים של דג. פשוט תענוג. דג ממולא דג ממולא – המנה הוגשה כחלק מארוחה מרוקאית. אחת מן המנות שבאמצעותה נבחנות יכולות הבישול של האם המרוקאית היא מנת הדג הממולא.  דג […]

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

אגדה עממית מספרת ששיטת עישון הפריקה (פריקי) נוצרה כתוצאה מתאונה, שבה נשרף שדה חיטה ירוקה. בעליו של השדה ניסה להציל את את היבול שנשרף ושפשף בידיו את השיבולים השרופים על מנת להסיר את האפר. כך נוצרה הפריקה הראשונה תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקה) […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון