הצאצאים הצרפתים בניו אורלינס הם אלו שמעניקים למטבח המקומי את שורשיו הקריאולים. השילוב עם המטבח האמריקאי של השחורים יוצר את ההגדרה - אוכל קייג'ני.
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
ניו אורלינס היא מקום צבעוני ומרתק והמטבח שלה הוא אחד המעניינים והמיוחדים בזכות השילוב בין המטבח הקריאולי שמקורותיו במתיישבים הצרפתיים, לבין המטבח הקייג'ני של האמריקאים השחורים.
אחד המאפיינים המוכרים של מרבית מהמנות שמאפיינות את המטבח הקייג'יני הוא השימוש בסלרי, בצל ופלפלים.
להרבה מטבחים שונים יש שילוש קודש משלהם כדוגמת הסופריטו של האיטלקים (גזר, סלרי ובצל), הספרדי (שום, בצל ועגבניות)
רוב המנות המסורתיות של המטבח הקייג'ני מתחילות בשילוש זה ותמיד הן מתחילות בסלרי, בצל ופלפלים.
תפריט הארוחה
- שרימפס מבושלים בוורמוט ברוטב דרומי.
- Shrimps & Grits – פולנטה מקמח תירס עם שרימפס ברוטב עשיר.
- Crab Cake – ברוטב עגבניות שרי.
- מרק Gumbo – עשוי מפירות ים בתיבול דרומי.
- חזה עוף עם רוטב פטריות ובשר מעושן בנוסח צ'רלסטון.
- דג מושחר ברוטב קריאולי.
- ג'מבליה – ארוחה שלמה בסיר אחד.
- פאי בננות עם גלידת וניל וליקר שוקולד.
היינות שהוגשו בארוחה
- רקאנטי – פרנץ' בלנד 2020.
- אור הגנוז – בלנד צרפתי 2017
- Hardys – Chardonnay – 2020.
- Cortadera – Sauvignon Blanc.