האגס הוא פרי מופלא. פרי שמשתדך בקלות לטעמים מתוקים ולכן הוא אידאלי לשימוש בקינוחים.
אגס מבושל בחלב קוקוס
המנה הוגשה כחלק מארוחת אוריינטציה.
ארוחת האורינטציה שלי נעה סביב המטבחים האסייתים.
מאחר והארוחה כללה מתכונים עתירי טעמים וחריפות רציתי לסיים את הארוחה עם קינוח קליל אך שיהיה בעל ניחוחות אסייתיים ויתחבר לתמה של הארוחה.
האגס הוא פרי נפלא שאוהב מאוד לספוח אליו טעמים מתוקים לכן הבחירה בו הייתה קלה.
הבישול בחלב הקוקוס נתן לאגס ניחוח אורינטלי קליל שחוזק על ידי נגיעה של וניל.
הוספתי לאגס המבושל בחלב קוקוס גלידת קוקוס ביתית שעשית במכונת הגלידה שלי והנה יש לנו קינוח לתפארת.
אגס מבושל בחלב קוקוס
אגס מבושל בחלב קוקוס
חומרים
לאגסים
- 4 אגסים קטנים קלופים וחצויים
- 2 כוסות קרם קוקוס
- ⅓ כוס סוכר
- 1 מקל קינמון
לגלידה
- 2 כוסות קרם קוקוס
- 5 חלמונים
- ½ כוס סוכר
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
הכנת האגסים
מחממים את חלב הקוקוס עם הסוכר והקינמון על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. לא להביא לרתיחה!
מוסיפים את האגסים ומבשלים 15 דקות, הופכים את האגסים במרק מידי פעם.
הכנת הגלידה
מחממים בסיר את חלב הקוקוס עם מקל הווניל עד לסף רתיחה (לא להרתיח). מסירים מן האש.
מוציאים את מקל הווניל, פותחים אותו לאורך עם סכין ומגרדים את תוכנו לתוך הסיר.
טורפים את החלמונים והסוכר על שהתערובת תפוחה ובהירה.
עושים איזון טמפרטורות על ידי העברה של כמות קטנה של חלב הקוקוס לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת, מעבירים שוב כמות קטנה של חלב הקוקוס לתערובת החלמונים ולאחר מכן שופכים את כל תערובת החלמונים אל חלב הקוקוס תוך כדי טריפה נמרצת. מחזירים לגז ומחממים את התערובת עד ל 85 מעלות או שהתערובת מסמיכה קצת.
מצננים במקרר כמה שעות. לאחר מכן מעבירים את התערובת למכונת גלידה או מקפיאים בתבנית.
מגישים את המנה בקערית מרק. אפשר להגיש את המנה כאשר הקרם קוקוס חם או קר.