איך יודעים שהאגס בשל לאכילה? לוחצים בעדינות על צוואר האגס. אם האזור רך ונכנע ללחיצה האגס בשל. אם האגס קשה עדיף לקחת אגס אחר.
אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין
המנה הוגשה כחלק מן ארוחת אגסים ותפוחים.
בחרתי להכין לארוחה את מנת האגסים הממולאים בגבינות ברוטב יין בגלל השילוב המעולה של הטעמים בין המתיקות של האגסים המבושלים ביין, לבין המליחות והטעם העז של הגבינות שיחדיו יוצרים הרמוניה של טעמים.
אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין
אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות אגס, אגס במילוי גבינות, אגס מבושל, אגסים, אגסים ביין, אגסים ממולאים בגבינות
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 50 minutes
השריית האגסים ביין 4 hours
זמן הכנה כולל 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 380 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 6 אגסים מוצקים קלופים ומרוקנים מליבה באמצעות כף פריזיאן
- 4 כפות גבינת רוקפור מגורדת אפשר להגדיל כמות על פי גודל האגסים
- 3 כפות גבינת שמנת
- 3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
- 1 בקבוק יין אדום מתוק כמות לכיסוי האגסים
- 10 גרגירי פלפל אנגלי
- 1 גבעול תימין
- 1 כף דבש
אופן ההכנה
הכנת הרוטב
- בסיר בינוני מכסים את האגסים ביין ומפזרים פלפל אנגלי ומרתיחים כחצי שעה עד להתרככות האגסים. משאירים את האגסים ביין עוד כארבע שעות.
מילוי והכנה של האגסים
- מסננים את היין מהתערובת ומייבשים את האגסים. מערבבים את גבינת הרוקפור עם גבינת השמנת והפרמזן. וממלאים בתערובת הגבינות.
- משמנים נייר אפייה ומניחים עליו את האגסים. אופים את האגסים בחום של 180 מעלות עד שהמילוי מזהיב.
- משתמשים ביין האדום להכנת רוטב. מחממים את היין ומוסיפים לו מעט דבש ותימין ומצמצמים מאוד. מוזגים את הרוטב מעל האגסים ומגישים.