לוקחים אגס ומבשלים אותו ביין. את האגס ביין ממלאים בתערובת גבינות. מוסיפים לו אגוזים ופיסטוקים בשביל הקראנץ ועוטפים את הכל בבצק פילו פריך.
אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו
אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו – מנה זו הוגשה כחלק מארוחת פירות.
המנה היא מנת פתיחה מצוינת המשלבת בין מתיקות האגס שבושל ביין אדום לעומת הניגוד של מליחות תערובת הגבינות.
כל הטוב הזה עטוף במעטפת פריכה של עלי פילו ובתוספת קראנציות המושגת על ידי אגוזים קלויים.
אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו
אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו
חומרים
לאגסים ביין
- 6 אגסים קלופים וללא הליבה להשאיר את העוקץ
- 1 בקבוק יין אדום יבש
- ½ כוס סוכר
- 1 מקל ווניל
- 2 מקלות קינמון
- 10 גרגירי פלפל שלמים
- 3 מקלות ציפורן
למעטפת הפילו
- 1 חבילה עלי פילו חתוכים לריבועים בגודל 10 על 10
- 1 חבילה חמאה מומסת
- 2 חבילות גבינת פרום עז פרוסה לעיגולים בעובי 1 סנטימטר
- 200 גרם גבינת רוקפור קצוצה
- 200 גרם מוצרלה די בופלה קצוצה
- 150 גרם פיסטוקים קצוצים וקלויים
- 150 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
- 1 חוט לקשירה
אופן ההכנה
הכנת האגסים
שוברים את גרגירי הפלפל על ידי כף. שמים בסיר את היין, הסוכר, מקל הווניל, מקל הקינמון, הפלפל והציפורן. מבשלים עד שהסוכר נמס.
מוציאים את מקל הווניל. חורצים אותו לאורכו ומקרצפים באמצעות סכין את הגרגירים ליין. מכניסים את האגסים לסיר כך שיכוסו לגמרי ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה, עד שהאגסים מתרככים.
מוציאים את האגסים ומצמצמים לחצי את הרוטב.
לאחר שהרוטב מתקרר מחזירים את האגסים לרוטב כך שיקבלו צבע עז יותר ומקררים ללילה. מומלץ להפוך את האגסים ברוטב מידי פעם כך שיקבלו צבע באופן אחיד.
הכנת המעטפת ומילוי האגסים
מערבבים בקערה את גבינת הרוקפור, המוצרלה ומחצית מהפיסטוקים והאגוזים הקצוצים. ממלאים את האגסים בזהירות בתערובת.
משמנים ריבוע של בצק פילו בחמאה. עליו מניחים ריבוע נוסף של בצק פילו משומן. יוצרים כך שלוש שכבות של בצק פילו. במרכז הבצק מניחים עיגול של גבינת פרום עז ומניחים עליו את האגס הממולא.
מפזרים בצמוד לאגס מתערובת האגוזים והפיסטוקים. תופסים את בצק הפילו בקצוות ועוטפים את האגס.
קושרים בעזרת חוט הקשירה מסביב לבצק ומקפלים למטה את הקצוות, בצורה של פרח שקצה האגס מבצבץ. מסדרים את האגסים בתבנית אפיה על נייר אפייה ששומן בחמאה.
אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות כ 18 דקות או כשבצק הפילו משחים. מניחים את האגס על צלחת הגשה, מסירים את החוט. מפזרים מסביב את הרוטב של האגסים ומתערובת האגוזים והפיסטוקים.