תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

תפוח עץ אפוי שפשוט נמס בפה עטוף במעטפת בצק עלים פריך שמתפצפץ בפה. שילוב מנצח.

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים – המנה הוגשה כחלק מארוחה צרפתית בנוסח פרובאנס.

מנת קינוח קלאסית מן המטבח הצרפתי. 

שילוב של תפוחים אפויים שנמסים בפה עם נגיעות של וניל. עטופים במעטפת של בצק עלים זהוב ופריך.

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

סוג המנה מנה אחרונה, קינוח
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות תפוחי עץ, תפוחים בבצק עלים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 422 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים, קלופים, מנוקים מליבות.
  • 4 כוסות מים
  • ¾ כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 מקל וניל
  • גרידה מקליפה של לימון
  • 750 גרם בצק עלים
  • 1 מיכל שמנת מתוןקה
  • 1 חלמון טרוף עם מים
  • ריבת משמשים או פובידל

אופן ההכנה

  1. שמים את המים, סוכר,מקל וניל, מיץ לימון, והקליפה ומביאים לרתיחה. 

  2. מבשלים את התפוחים ברוטב עד שהם רכים (25 דקות). מוציאים את התפוחים ומקררים אותם. 

  3. מרדדים את הבצק לעלה דק, חותכים 6 עיגולים בקוטר 20 סמ'. 

  4. מחממים תנור ל 220.

  5. שמים במרכז כל עלה תפוח, אוספים את שולי העלה ומהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית אפיה את התפוחים כשצד התפר כלפי מטה. מברישים כל עלה שעוטף תפוח בחלמון המהול במים ואופים כ 20 דקות עד שהעלה שחום. 

  6. מקציפים את השמנת לקצפת.

  7. עושים חריץ בכל מעטפת בצק לאחר אפייתה ובחריץ (שנכנס לתוך התפוח כחריץ מאורך ועגול) מכניסים את הריבה.

    עוטפים בקצפת ומוסיפים בצד גלידת שמנת (רצוי וניל). 


Related Posts

נקניק דם ותפוחים צלויים

נקניק דם ותפוחים צלויים

נקניק דם – או בלק פודינג כפי שהוא נקרא על ידי הבריטים הוא נקניק שעשוי מדם קרוש, בשר בקר, שעורה, לחם וסובין. נקניק הדם הוא חלק מארוחת הבוקר הבריטית המסורתית. נקניק דם ותפוחים צלויים נקניק דם ותפוחים צלויים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח […]

צ'וריסו בסיידר

צ'וריסו בסיידר

מנה קטלונית שמשלבת בין נקניקיה ארגנטינאית עם תבשיל תפוחים חמצמץ מתוק. צ'וריסו בסיידר צ'וריסו בסיידר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הקטלוני. צ'וריסו בסיידר חזרה לרשימת המתכונים



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון