מסעדת אקליפטוס הירושלמית של השף משה בסון פועלת מ 1987. המסעדה הנפיקה כמה מנות דגל כדוגמת מנת התאנים הממולאות.
תאנים ממולאות – מסעדת אקליפטוס
תאנים ממולאות – מסעדת אקליפטוס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי.
תאנים ממולאות – מסעדת אקליפטוס
תאנים ממולאות – מסעדת אקליפטוס
סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות תאנים ממולאות
זמן הכנה 1 hour
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 30 minutes
מנות 6
קלוריות 326 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לתאנים:
- 30 תאנים טריות או דבלים גדולות ורכות.
למלית:
- 1 בצל קצוץ דק.
- מספר כפות שמן זית.
- 250 גרם בשר כבש טחון.
- ¼ כפית הל טחון.
- ¼ כפית קינמון טחון.
- מעט פלפל אנגלי.
- מעט ציפורן.
- מלח ופלפל.
לרוטב:
- 50 גרם סק תמרהינדי.
- 2 דבלים קצוצות.
- ½ ליטר מים.
- 3 כפות סוכר חום.
- קינמון.
- הל.
- פלפל אנגלי.
- מלח ופלפל.
אופן ההכנה
הכנת התאנים למילוי:
חורצים את צידן התחתון של התאנים ומרוקנים מתוכן. אם משתמשים בדבלים – יש לוודא כי אלו יהיו דבלים רכות וגדולות ככל האפשר. בבסיס הדבלה יש מין חור קטן שאותו יש הרחיב בעזרת קצה להב סכין, להחדיר זרת ובסבלנות ליצור חלל בתוך הדבלה.
הכנת המילוי:
מחממים שמן זית, מזהיבים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מצננים.
ממלאים את התאנים.
הכנת הרוטב:
ממיסים את התמרהינדי במים, מוסיפים מים, סוכר חום ודבלים קצוצות, מביאים לרתיחה וממתיקים לפי הטעם – לשים לב התמרהינדי מאוד חמוץ. מוסיפים את התבלינים.
הכנת המנה והגשתה:
מוסיפים את התאנים הממולאות לרוטב בשכבה אחת צפופה. מבשלים 10 דקות. מגישים עם הרוטב.