שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

מעטה תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעמי ציפס ובמקביל שומר על השרימפס עסיסי.

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפוחי אדמה.

שילוב של שרימפס ותפוחי אדמה אולי לא יהיה השילוב הראשון שתחשבו עליו, אבל השילוב הוא מדהים.

תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעם ציפס ושומר על העסיסיות של השרימפס.

מה זה בכלל רוי?

רויט הוא רוטב אופייני למטבח הפרובנסיאלי והוא מוגש לרוב לצד מנות של דגים. 

רוטב הרוי הקלאסי מוכן משמן זית, פירורי לחם ותבלינים. במתכון זה אנו משתמשים בתפוח אדמה מבושל במקום פירורי הלחם. 

 

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות גראטן תפוחי אדמה, רוי פלפלים, שרימפס, שרימפס במעטפת תפוחי אדמה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 312 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לשרימפס:

  • 30 שרימפס בלאק טייגר נקיים.
  • 1 תפוח אדמה גדול וקלוף.
  • שמן לטיגון עמוק.

לרוי:

  • 1 תפוח אדמה בינוני מבושל וחתוך לקוביות.
  • 1 פלפל אדום קלוי קלוף ומנוקה.
  • 1 שן שום.
  • 1 כף בצל סגול קצוץ.
  • 4 כפות שמן זית.
  • 4 כפות שמן תירס.
  • מלח ופלפל שחור.

למיונז זעפרן:

  • 2 חלמונים.
  • 1 כפית חרדל.
  • מיץ מחצי לימון.
  • ½ כוס שמן תירס.
  • 50 מ"ל מים חמים.
  • קמצוץ של חוטי זעפרן.

אופן ההכנה

הכנת הרוי:

  1. טוחנים במעבד מזון את תפוח האדמה, הפלפל הקלוי, השום והבצל הסגול ומוזגים תוך כדי טחינה את שני השמנים. לסיום מתבלים במלח ובפלפל.

הכנת המיונז זעפרן:

  1. משרים את חוטי הזעפרן במים החמים מספר דקות ומניחים להצטנן.

  2. בקערה טורפים חלמונים, חרדל ומיץ לימון. מוזגים פנימה את שמן תירס בזרם דק תוך כדי טריפה, עד שנוצר מיונז סמיך. מדללים את המיונז עם מי הזעפרן עד לסמיכות רצויה.

הכנת השרימפס:

  1. בעזרת קולפן היוצר ז'וליינים (ניתן לרכוש בכל חנות כלי בית) קולפים את תפוח האדמה לרצועות ארוכות ועוטפים בהן את השרימפס. מחזקים בקיסם במידת הצורך ומטגנים בשמן עמוק עד לצבע שחום.

אופן ההגשה:

  1. מסדרים בצלחת מעט מהרוי, מניחים את השרימפס העטופים ויוצקים מעל מיונז זעפרן.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס מצופה בבלילה מתובלת; שמטוגנת לפריכות מושלמת ומוגש שלצידו רוטב יוגורט וכמון. מנה נפלאה לאירוח או כנשנוש לצדו של אלכוהול. שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה. יש הרבה גרסאות לשרימפס מטוגן מצופה בבלילה: שרימפס בבלילת בירה, שרימפס בטמפורה וכדומה. טעמים […]

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

המטבח התאילנדי ידוע בעיקר בשל שילובי הטעמים שבתבשיליו: חריף, חמוץ, מתוק, מלוח. המטבח התאילנדי מושפע מתבשילים מוקפצים אשר מקורם במטבח הסיני, ומתבשילי הקארי של המטבח ההודי. מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון