שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס מצופה בבלילה מתובלת; שמטוגנת לפריכות מושלמת ומוגש שלצידו רוטב יוגורט וכמון. מנה נפלאה לאירוח או כנשנוש לצדו של אלכוהול.

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה.

יש הרבה גרסאות לשרימפס מטוגן מצופה בבלילה: שרימפס בבלילת בירה, שרימפס בטמפורה וכדומה.

טעמים מן המזרח

במתכון זה אנו מכינים בלילה בסגנון הודי המבוססת על קמח חומוס מטובל בכמון, צ'ילי חריף, כוסברה טחונה ועוד. 

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

סוג המנה מות פתיחה, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות ברוסקטה שרימפס, שרימפס ביוגורט
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 288 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

שרימפס:

  • ¾ כוס קמח חומוס.
  • ½ כפית אבקת אפיה.
  • ¼ כפית כורכום.
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים.
  • ½ כפית כמון.
  • ½ כפית אבקת צ'ילי.
  • 1 כוס מים.
  • 1 כף לבן של ביצה.
  • מלח לפי טעם.
  • 16 שרימפסים מנוקים עם הזנב.
  • זנב.

מטבל:

  • 1 כוס יוגורט.
  • 3 כפות עלי כוסברה קצוצים.
  • 1 כפית כמון.
  • 1 קורט גרם מאסלה לפיזור מעל המטבל.

אופן ההכנה

הכנת השרימפס:

  1. מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון.

  2. שמים את קמח החומוס, אבקת האפייה, התבלינים והמלח בקערה.יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה את המים. מערבבים עד ליצירת בלילה.

  3. טורפים את הלבן של הביצה עד שהופך לקצף יציב ומקפלים אל הבלילה.

  4. תופסים שרימפס אחד בזנב וטובלים אותו בבלילה כך שהבלילה תכסה את השרימפס אך לא את הזנב.

  5. מורידים את השרימפס בזהירות אל תוך השמן. חוזרים על הפעולה עם שאר השרימפסים.

  6. חשוב שלא לטגן יחדיו כמות גדולה של השרימפסים אלא לטגן בכמה נגלות וזאת על על מנת לא לגרום לירידת טמפרטורת השמן.

הכנת המטבל:

  1. מערבבים את היוגורט, עלי הכוסברה והכמון בקערה. מפזרים מעל המטבל קורט של גרם מסאלה לקישוט וטעם.מגישים עם המטבל.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

מעטה תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעמי ציפס ובמקביל שומר על השרימפס עסיסי. שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפוחי אדמה. שילוב של שרימפס ותפוחי אדמה אולי לא יהיה השילוב הראשון שתחשבו עליו, אבל השילוב הוא מדהים. תפוח […]

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

המטבח התאילנדי ידוע בעיקר בשל שילובי הטעמים שבתבשיליו: חריף, חמוץ, מתוק, מלוח. המטבח התאילנדי מושפע מתבשילים מוקפצים אשר מקורם במטבח הסיני, ומתבשילי הקארי של המטבח ההודי. מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון