מקורו של השטרודל הוא בוינה אוסטריה. משם הוא התפשט בכל רחבי העולם. פירוש המילה שטרודל בגרמנית הוא מערבולת.
שטרודל תפוחים וגלידת וניל
שטרודל תפוחים וגלידת וניל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מטבחים של ארצות דוברות גרמנית.
שטרודל תפוחים וגלידת וניל
שטרודל תפוחים וגלידת וניל
חומרים
למילוי:
- כוס + שתי כפות מיץ תפוחים טבעי (עדן טבע מרקט).
- ½ כוס יין לבן גוורצטרמינר.
- 3 כוכבי אניס.
- 1 מקל קינמון.
- מקל וניל חתוך לאורכו.
- ⅓ כוס דובדבנים יבשים (עדן טבע מרקט).
- ⅓ כוס שזיפים מיובשים.
- 2 תפוחים מתוקים מסוג (Braeburn).
- ⅓ כוס סוכר חום.
- 1½ כפות עמילן תירס.
לשטרודל:
- ⅔ כוס אגוזי לוז קלויים ומרוסקים.
- ½ כוס ביסקוויטים.
- 3 כפות סוכר חום.
- 9 עלי פילו (30X45 סנטימטר).
- ½ כוס חמאה מומסת.
- גלידת וניל איכותית ביתית או קנוייה.
אופן ההכנה
הכנת המילוי:
-
מניחים בתוך גאזה את כוכבי האניס, הקינמון והוניל. מערבבים את מיץ התפוחים, היין, כוכבי אניס, מקל וניל ומקל הקינמון בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש. מכסים וממתינים 10 דקות.
-
מוסיפים את הדובדבנים והשזיפים ומבשלים בסיר מכוסה כחמש דקות.
-
מוציאים את הגאזה ומוסיפים את התפוחים והסוכר. מבשלים כ-45 דקות על אש קטנה עד שהתפוחים רכים והרוטב מצטמצם ל-3 כפות.
-
ממיסים עמילן במיץ התפוחים הנותר ומוסיפים לרוטב עד הסמכה.
הכנת שטרודל:
-
לחמם תנור ל- 350 מעלות.
-
לרסק את הסוכר, אגוזים והביסקוויטים בממחה.
-
פורסים מגבת על משטח. מניחים דף פילו על המגבת. מורחים על הדף חמאה מומסת. מכסים בדף פילו נוסף ומורחים אותו בחמאה.
-
מפזרים על הדף שלוש כפות תערובת. את התערובת שמים על דפי הפילו במרחק 5 ס"מ מהקצה. חוזרים על הפעולה עם עוד שישה עלים. מקפלים את השוליים הצדדיים פנימה ואז מגלגלים בעזרת המגבת. מניחים את הגליל עם ה"תפר" כלפי מטה. מורחים את הגליל בחמאה ומקררים.
-
אופים במשך 45 דקות. ממתינים 30 דקות אחרי האפייה לפני ההגשה.
-
מגישים עם גלידת וניל קנויה או ביתית.