הצבע השחור של הריזוטו מושג על ידי הוספה של דיו דינוננים לריזוטו במהלך הבישול.
ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים
ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מתכוני אורז עולמי.
ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים
ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים
סוג המנה מנה עיקרית, תוספת
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות כדורי ריזוטו, ציר טלה, ריזוטו שחור
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 205 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 2 כוסות אורז ריזוטו ארבוריו.
- 50 גרם חמאה.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 1 כפית צ'ילי יבש קצוץ.
- 10 עצמות מח.
- אגוז מוסקט.
- 2 שקיות דיו של דיונון.
- פרמזן מגורר.
- טימין.
- ציר טלה חם.
- קצמצוץ זעפרן.
- 2 פטריות יער קצוצות ומטוגנות קלות.
אופן ההכנה
אופים את עצמות המח ב- 180 מעלות כ- 15 דקות.
שולפים המח מהעצם ומטגנים במעט חמאה.
מבשלים את האורז כאשר מוסיפים כל פעם כמות קטנה של הציר ומערבבים כל הזמן. כשהציר נספג באורז מוסיפים עוד מצקת של ציר. בין המצקות מתבלים את האורז בתבלינים ומוסיפים את הדיו וממיסים אל תוך האורז את מח העצם.
חשוב לזכור לשמור קצת מח עצם להגשה.
אחרי 18 דקות בישול עם ערבוב מתמיד וכשהריזוטו מוכן, מוסיפים פרמזן ומערבבים.
בהגשה מוסיפים מח עצם ואת הפטריות המטוגנות.