ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים

ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים

הצבע השחור של הריזוטו מושג על ידי הוספה של דיו דינוננים לריזוטו במהלך הבישול.

ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים

ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים  – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מתכוני אורז עולמי.

ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים

ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים

סוג המנה מנה עיקרית, תוספת
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות כדורי ריזוטו, ציר טלה, ריזוטו שחור
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 205 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 כוסות אורז ריזוטו ארבוריו.
  • 50 גרם חמאה.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • 1 כפית צ'ילי יבש קצוץ.
  • 10 עצמות מח.
  • אגוז מוסקט.
  • 2 שקיות דיו של דיונון.
  • פרמזן מגורר.
  • טימין.
  • ציר טלה חם.
  • קצמצוץ זעפרן.
  • 2 פטריות יער קצוצות ומטוגנות קלות.

אופן ההכנה

  1. אופים את עצמות המח ב- 180 מעלות כ- 15 דקות.

  2. שולפים המח מהעצם ומטגנים במעט חמאה.

  3. מבשלים את האורז כאשר מוסיפים כל פעם כמות קטנה של הציר ומערבבים כל הזמן. כשהציר נספג באורז מוסיפים עוד מצקת של ציר. בין המצקות מתבלים את האורז בתבלינים ומוסיפים את הדיו וממיסים אל תוך האורז את מח העצם.

  4. חשוב לזכור לשמור קצת מח עצם להגשה.

  5. אחרי 18 דקות בישול עם ערבוב מתמיד וכשהריזוטו מוכן, מוסיפים פרמזן ומערבבים.

  6. בהגשה מוסיפים מח עצם ואת הפטריות המטוגנות.


Related Posts

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

מעטה תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעמי ציפס ובמקביל שומר על השרימפס עסיסי. שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפוחי אדמה. שילוב של שרימפס ותפוחי אדמה אולי לא יהיה השילוב הראשון שתחשבו עליו, אבל השילוב הוא מדהים. תפוח […]

בשר סרטנים ומח עצם

בשר סרטנים ומח עצם

מנה קלאסית מן המטבח הבאסקי המשלבת בין הים והיבשה. בשר הסרטנים מעורבב עם מח העצם ויוצר שילוב טעמים מרתק. בשר סרטנים ומח עצם המנה הוגשה כחלק מארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי. את השילוב הזה של מח עצם ובשר סרטנים אפשר למצוא הרבה ברי […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון