רולדה טלה עם צלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה

רולדה טלה עם צלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה

מפרקים את בשר הצלעות מן העצמות ויוצרים רולדה. על זה מוסיפים צלעות טלה וקוביות תפוחי אדמה. מה עוד אפשר לבקש.

רולדה טלה עם צלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה. 

רולדה טלה עם צלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חורפית.

חגיגה של צלעות

מנה זו היא חגיגה לכל אוהבי צלעות הטלה כאשר אנחנו עושים שימושים שונים בבשר הצלעות. 

רולדה צלעות טלה

אנחנו משתמשים בבשר של צלעות שהוסרו ממנו העצמות וקושרים אותו לרולדה. 

ציר טלה

הרולדה מבושלת בציר שאנחנו מכינים מירקות שורש יחד עם העצמות שהוצאנו מבשר הרולדה. 

צלעות של טלה

מעל הרולדה אנו מגישים צלעות של טלה צלויות.

תפוחי אדמה

בנוסף על כל זה אנחנו מגישים כחלק מן המנה תפוחי אדמה צלויים בטכניקה מיוחדת שיוצרת תפוחי אדמה נימוחים שנמסים בפה. מה צריך יותר מזה.

בקיצור אם אתם אוהבים צלעות של טלה זה המתכון עבורכם.

רולדה וצלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה

רולדה וצלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח ים תיכוני
תגיות צלעות טלה, רולדה, רולדת צלעות
זמן הכנה 1 hour 45 minutes
זמן בישול 8 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 10 hours 15 minutes
קלוריות 285 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לרולדה:

  • 1 ק"ג בשר צלעות טלה
  • 2 גזרים קלופים ותוכים לקוביות
  • 2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
  • 1 כרשה חתוכה לחתיכות גדולות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות גדולות
  • 6 יחידות פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה

תפוחי אדמה:

  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½ 1 סנטימטר.
  • שמן זית לטיגון.

צלעות טלה:

  • 4 צלעות טלה

רוטב טלה:

  • 6 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג עצמות צלעות טלה
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות גדולות
  • 1 כרשה חתוכה לחתיכות גדולות
  • 1 סלרי אמריקאי חתוך לחתיכות גדולות
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 ליטר ציר בקר איכותי
  • 150 גרם דבש
  • 150 גרם שיני שום קצוצות

אופן ההכנה

הכנת הרולדה:

  1. מגלגלים את בשר הצלעות לרולדה, קושרים בחוט סביב הבשר. מניחים בסיר את הרולדה עם מים עד לכיסוי. מוסיפים את הגזר, הבצל, הכרשה, הסלרי, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והמלח. מבשלים שעתיים וחצי על אש בינונית. אחרי שעתיים וחצי מסירים מהאש, מניחים לצינון מוחלט וורק כאשר הרולדה קרה לחלוטין פורסים לפרוסות בעובי 2 סנטימטרים.

אופן הכנת הרוטב:

  1. מחממים 4 כפות משמן הזית בסיר גדול. מטגנים את עצמות הטלה עד להשחמה. מוציאים את העצמות לכלי נפרד. מטגנים את כל הירקות להשחמה ומחזירים את העצמות לסיר. מוסיפים את היין ומטגנים דקה נוספת עד שהנוזלים מתאדים קצת. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הנוזלים לחצי ומסננים לרוטב חלק.

  2. בסיר נפרד מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות. מטגנים את שיני השום על אש קטנה עד להזהבה. מוסיפים את הדבש והרוטב המסונן ומבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.

הכנת תפוחי האדמה:

  1. מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר קטן ומכסים בשמן זית. מבשלים עד לריכוך על להבה נמוכה מאוד, כ- 20 – 30 דקות.

הכנת הצלעות:

  1. מחממים היטב מחבת פסים. צולים עליה את צלעות הטלה עד שהן צרובות קלות.

אופן ההגשה:

  1. שמים בסיר את פרוסות הרולדה ומכסים ברוטב. מחממים. מניחים את הרולדה במרכז צלחת ההגשה. מניחים עליה את קוביות תפוחי האדמה. ממליחים קלות. מניחים מסביב את צלעות הטלה ויוצקים מעל הכל את הרוטב.


Related Posts

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

אגדה עממית מספרת ששיטת עישון הפריקה (פריקי) נוצרה כתוצאה מתאונה, שבה נשרף שדה חיטה ירוקה. בעליו של השדה ניסה להציל את את היבול שנשרף ושפשף בידיו את השיבולים השרופים על מנת להסיר את האפר. כך נוצרה הפריקה הראשונה תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקה) […]

אייסביין (רגל חזיר) בכרוב כבוש ותפוחי אדמה

אייסביין (רגל חזיר) בכרוב כבוש ותפוחי אדמה

המטבח הגרמני מתואר לעיתים קרובות כמטבח "כבד", המבוסס בעיקר על מאכלי בשר וירקות שורש, בין היתר בשל האקלים הגרמני. אחד המאכלים המסמלים את המטבח הגרמני הוא הכרוב החמוץ. אייסביין (רגל חזיר) בכרוב כבוש ותפוחי אדמה אייסביין (רגל חזיר) בכרוב כבוש ותפוחי אדמה – המנה הוגשה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *