קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת

קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת

קרפ הוא כלי קיבול נפלא למילויים בטעמים שונים, גם מלוחים וגם מתוקים.

קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת

קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת הבסטיליה בנורמנדי ובראטן.

קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת

קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח נוורוגי
תגיות מוס סלמון, קרפ ממולא
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 2 hours 15 minutes
זמן הכנה כולל 3 hours
מנות 6
קלוריות 321 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

למוס:

  • 500 גרם פילה סלמון נקי.
  • 1 ביצה.
  • 1 לבן של ביצה.
  • 110 גרם חמאה ללא מלח רכה.
  • 450 מ"ל שמנת מתוקה.
  • מלח.
  • פלפל לבן.

לקרפ:

  • 90 גרם קמח.
  • 3 ביצים.
  • 1 כוס חלב.
  • 50 גרם חמאה ללא מלח רכה.
  • מלח.

לרוטב:

  • 30 גרם חמאה ללא מלח רכה.
  • 1 בצל קצוץ דק מאוד.
  • 3 בצלצלי שאלוט.
  • ½ כוס סיידר או יין לבן יבש.
  • 2 כפות  שמנת חמוצה.
  • מעט עירית קצוצה.

אופן ההכנה

הכנת המוס:

  1. חותכים את הסלמון לחתיכות קטנות ומוסיפים את הביצה ולבן של ביצה נוספת. מערבבים במיקסר במהירות עד קבלת מחית רכה וחלקה. מעברים את המחית דרך שקית זילוף כדי שתהיה חלקה יותר. את המחית החלקה שומרים במקרר לשעה. לאחר מכן, שמים בבלנדר את החמאה, מלח ופלפל ומערבלים למחית חמאה חלקה. מוספים את מחית הסלמון ומערבבים עד להגעה למחית חלקה מאוד. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבל עד לקבלת מחית מושלמת. שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.

הכנת הקרפ:

  1. עושים חור בערמת הקמח. מוסיפים את הביצים כאשר הן מעורבלות, וכן מלח ומעט פלפל. מערבלים עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים בהדרגה את החלב, ולאחר מכן את החמאה המומסת. מערבלים ונותנים לתערובת לשהות בקערה כ 20 דקות. מכינים 12 קרפים מכמות זו. מטגנים במחבת משומנת מספר 8.

הכנת המוס:

  1. בכלי אחר מחממים את החמאה ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה. מוסיפים אליה את השמנת המתוקה ותערובת הבצל והסיידר שצומצמה. מערבבים לרוטב חלק. בכלי אחר מצמצמים את השמנת המתוקה על אש נמוכה עד שהיא מצטמצמת לחצי או שליש מהכמות המקורית. כאשר השמנת המתוקה סמיכה מוסיפים אליה את השמנת החמוצה ומערבבים. שמור על התערובת חמה.

הרכבת המנה:

  1. מחלקים את תערובת הסלמון ל 12 חלקים שווים. ממלאים במרכז כל קרפ מוס סלמון וסוגרים את קצות הקרפ. אם רוצים אפשר לקצוץ את קצוות הקרפ אם יש צורך.

  2. מברישים את הקרפים הממולאים בחמאה מומסת. מכסים בנייר פרגמנט ומכניסים לתבנית בחום של 180 מעלות צלזיוס לכ- 20 – 25 דקות. לאחר הוצאה מהתנור מוסיפים מעל את הרוטב ומגישים עם עירית קצוצה מעל.


Related Posts

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

סוד קסמה של המנה, מעבר לרוטב הנפלא והאורז שסופג את הטעמים שלו, נמצא בקראסט הקריספי שמצפה את הסלמון. פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית. אני מאוד אוהב לעבוד עם דגי סלמון. הם וורסטיליים מאוד ומאפשרים לי לשחק […]

קרפ סוזט

קרפ סוזט

אחת ממנות הקינוח הקלאסיות של המטבח הצרפתי. קרפ עדין שמשולהב בגרנד מרנייר ומבושל במיץ תפוזים מצומצם. עונג שכולו תפוזים. קרפ סוזט קרפ סוזט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סעודת חתן. קרפ סוזט חזרה לרשימת המתכונים עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון