קרפ הוא כלי קיבול נפלא למילויים בטעמים שונים, גם מלוחים וגם מתוקים.
קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת
קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת הבסטיליה בנורמנדי ובראטן.
קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת
קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת
חומרים
למוס:
- 500 גרם פילה סלמון נקי.
- 1 ביצה.
- 1 לבן של ביצה.
- 110 גרם חמאה ללא מלח רכה.
- 450 מ"ל שמנת מתוקה.
- מלח.
- פלפל לבן.
לקרפ:
- 90 גרם קמח.
- 3 ביצים.
- 1 כוס חלב.
- 50 גרם חמאה ללא מלח רכה.
- מלח.
לרוטב:
- 30 גרם חמאה ללא מלח רכה.
- 1 בצל קצוץ דק מאוד.
- 3 בצלצלי שאלוט.
- ½ כוס סיידר או יין לבן יבש.
- 2 כפות שמנת חמוצה.
- מעט עירית קצוצה.
אופן ההכנה
הכנת המוס:
חותכים את הסלמון לחתיכות קטנות ומוסיפים את הביצה ולבן של ביצה נוספת. מערבבים במיקסר במהירות עד קבלת מחית רכה וחלקה. מעברים את המחית דרך שקית זילוף כדי שתהיה חלקה יותר. את המחית החלקה שומרים במקרר לשעה. לאחר מכן, שמים בבלנדר את החמאה, מלח ופלפל ומערבלים למחית חמאה חלקה. מוספים את מחית הסלמון ומערבבים עד להגעה למחית חלקה מאוד. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבל עד לקבלת מחית מושלמת. שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
הכנת הקרפ:
עושים חור בערמת הקמח. מוסיפים את הביצים כאשר הן מעורבלות, וכן מלח ומעט פלפל. מערבלים עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים בהדרגה את החלב, ולאחר מכן את החמאה המומסת. מערבלים ונותנים לתערובת לשהות בקערה כ 20 דקות. מכינים 12 קרפים מכמות זו. מטגנים במחבת משומנת מספר 8.
הכנת המוס:
בכלי אחר מחממים את החמאה ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה. מוסיפים אליה את השמנת המתוקה ותערובת הבצל והסיידר שצומצמה. מערבבים לרוטב חלק. בכלי אחר מצמצמים את השמנת המתוקה על אש נמוכה עד שהיא מצטמצמת לחצי או שליש מהכמות המקורית. כאשר השמנת המתוקה סמיכה מוסיפים אליה את השמנת החמוצה ומערבבים. שמור על התערובת חמה.
הרכבת המנה:
מחלקים את תערובת הסלמון ל 12 חלקים שווים. ממלאים במרכז כל קרפ מוס סלמון וסוגרים את קצות הקרפ. אם רוצים אפשר לקצוץ את קצוות הקרפ אם יש צורך.
מברישים את הקרפים הממולאים בחמאה מומסת. מכסים בנייר פרגמנט ומכניסים לתבנית בחום של 180 מעלות צלזיוס לכ- 20 – 25 דקות. לאחר הוצאה מהתנור מוסיפים מעל את הרוטב ומגישים עם עירית קצוצה מעל.