קרם ברולה

קרם ברולה

אחד מן הקינוחים המופרסמים ביותר של המטבח הצרפתי הוא הקרם ברולה. פרוש השם הוא קרם שרוף.

קרם ברולה

קרם ברולה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה.

קרם ברולה

קרם ברולה

סוג המנה קינוחים
סוג המטבח מטבל צרפתי
תגיות ברולה, קרם ברולה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 4 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 4 hours 50 minutes
מנות 6
קלוריות 468 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 9 חלמונים.
  • ½ כוס דבש (או 1 כוס סוכר).
  • ¼ כוס חלב.
  • מכלים שמנת מתוקה.
  • 1 מקל וניל.
  • סוכר חום לקרמול המנה.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 100 מעלות.

  2. מרתיחים בסיר את החלב, השמנת ומקל וניל. 

  3. מקציפים בקערה 8 דקות את החלמונים והדבש (או הסוכר) לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.יוצקים את החלב החם על החלמונים בזרם דק ואיטי תוך כדי בחישה רצופה. 

  4. יוצקים את התערובת לקערות אישיות חסינות חום. שמים את הקעריות בתבנית גדולה ויוצקים מים לתבנית שיגיעו עד מחצית גובה הקעריות. אופים 50-40 דקות, עד שהקרם מקריש. מוציאים מהתנור ומהתבנית ומקררים היטב (בחוץ ואחר כך במקרר).

  5. בכל קערית מפזרים ½ 1 כפיות סוכר חום. ממיסים את הסוכר בעזרת ברנר כדי ליצור שכבת קרמל פריכה על הקרם. (השכבה העליונה חמה והקרם מתחת נשאר קר) מגישים מיד.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון